Aυτοψία από τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Δήμαρχο Ηρακλείου στο Παγκρήτιο Στάδιο

Κρήτη
Aυτοψία από τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Δήμαρχο Ηρακλείου στο Παγκρήτιο Στάδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προχωρούν οι εργασίες για την αντικατάσταση του Στεγάστρου στο Παγκρήτιο Στάδιο

Αυτοψία στις εργασίες αντικατάστασης του Στεγάστρου στο Παγκρήτιο Στάδιο πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος ενημερώθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πρόεδρο της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, για την πορεία του έργου, καθώς και από τον ανάδοχο για τις ιδιαιτερότητές του και κάποια προβλήματα  που έχουν προκύψει.

Το έργο αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη μεγάλη παρέμβαση στο Στάδιο, η οποία θα οδηγήσει στην ενεργειακή και  λειτουργική αναβάθμισή του και θα το καταστήσει ένα από τα πιο σύγχρονα και ασφαλή της χώρας.

Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων,  τις παρακάτω εργασίες:

  • Τοποθέτηση επικάλυψης στο δυτικό στέγαστρο με την προσθήκη σε αυτό μεταλλικών στοιχείων για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών  πάνελ.
  • Επισκευή μεταλλικών στοιχείων δικτυώματος στέγης, τοποθέτηση μεμβράνης υγρομόνωσης και στρώσεις θερμομόνωσης στα νέα πάνελ της επικάλυψης.
  • Επισκευή μηχανο-διαδρόμων, αποξήλωση γραδελάδων και αντικατάσταση με νέες.
  • Τοποθέτηση ανεμοφράκτη στην δυτική στέψη των κερκίδων για προστασία των θεατών.
  • Τοποθέτηση πλέγματος αντικεραυνικής προστασίας.
  • Τοποθέτηση σωληνώσεων για απορροή ομβρίων.

 Ο προϋπολογισμός του είναι 1.101.754,12 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Αμέσως μετά την επίσκεψη ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η αντικατάσταση του στεγάστρου στο Παγκρήτιο είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο όσον αφορά στην αναβάθμιση του Σταδίου. Ο χρόνος της αποπεράτωσής του εξαρτάται βεβαίως και από τις καιρικές συνθήκες, καθώς οι εναερίτες δεν μπορούν να εργαστούν με  αέρα πάνω από δυόμιση μποφόρ. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να πούμε ότι κινείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας ενώ το Στάδιο παραμένει ανοιχτό για τους δημότες.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Υφυπουργείο Αθλητισμού και χάρη στην μεθοδική δουλειά της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου και των Υπηρεσιών του Δήμου, προχωράμε ώστε να καταστήσουμε το Παγκρήτιο Στάδιο σύγχρονο, ασφαλές, ενεργειακά αυτόνομο και έτοιμο να φιλοξενήσει εκ νέου αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιου βεληνεκούς».

Στις υποδομές και στο έργο της αναβάθμισης του Παγκρήτιου σταδίου σε συνεργασία με τον Δήμο, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι «η αναβάθμιση της λειτουργίας του Παγκρήτιου Σταδίου είναι προς όφελος των αθλουμένων και των θεατών του Ηρακλείου και της Κρήτης αφού το στάδιο είναι σε θέση να φιλοξενήσει κορυφαία αθλητικά γεγονότα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μέσα από την συνεργασία μας με τον Δήμο Ηρακλείου ένα σημαντικό έργο γίνεται πράξη. Ως Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζουμε να στηρίζουμε την αναβάθμιση και τη δημιουργία υποδομών στον αθλητισμό. Το Παγκρήτιο Στάδιο με την αναβάθμισή του μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την διοργάνωση διεθνών αθλητικών διοργανώσεων στο νησί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News