Κρήτη: Απανωτές συλλήψεις για κλοπές – Η ανακαίνιση που κόστισε… 20.000 ευρώ

Κρήτη
Κρήτη: Απανωτές συλλήψεις για κλοπές – Η ανακαίνιση που κόστισε… 20.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη δύο επιτήδειων, που φέρεται να απέσπασαν κουτί, το οποίο περιείχε 20.000 ευρώ, και το οποίο βρισκόταν μέσα σε τοίχο σπιτιού, όπου οι δράστες πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα εργασίες ανακαίνισης.

Στην εξιχνίαση μιας αρκετά ασυνήθιστης υπόθεσης κλοπής προχώρησαν πριν από λίγα 24ωρα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη δύο επιτήδειων, που φέρεται να απέσπασαν κουτί, το οποίο περιείχε 20.000 ευρώ, και το οποίο βρισκόταν... μέσα σε τοίχο σπιτιού, όπου οι δράστες πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα εργασίες ανακαίνισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Σοκαράς Ηρακλείου: Ένας ηλικιωμένος άνδρας είχε κρύψει, παλαιότερα, το επίμαχο κουτί με τα χρήματα μέσα σε τοίχο της οικίας του. Πρόκειται για έναν 75χρονο Κρητικό, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες αποφάσισε να κάνει ανακαίνιση στο σπίτι του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε προχθές Σάββατο από αστυνομικούς του Α.Τ. Αστερουσίων. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών ανδρών για «διακεκριμένη περίπτωση κλοπής». Οι κατηγορούμενοι δε συνελήφθησαν για την κλοπή, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη - για άλλο λόγο - του ενός εκ των δύο δραστών.

Οι δύο κατηγορούμενοι, αλβανικής καταγωγής, φέρεται να απασχολήθηκαν στο σπίτι του 75χρονου στον Σοκαρά από το διάστημα μεταξύ 14ης Σεπτεμβρίου και 4ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης φέρεται να αντιλήφθηκε κάπως καθυστερημένα την απουσία του πολύτιμου κουτιού, όπου είχε εναποθέσει οικονομίες ολόκληρων χρόνων.

Όταν διαπίστωσε ότι το κουτί είχε κάνει “φτερά”, ο 75χρονος απευθύνθηκε στην Αστυνομία. Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων, η υπόθεση εξιχνιάστηκε και η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη των δύο δραστών.

Η ενδελεχής έρευνα της Αστυνομίας, που έλαβε χώρα στα σπίτια των αλλοδαπών ανδρών, απέδωσε “καρπούς”. Οι αστυνομικοί έκαναν “φύλλο και φτερό” τις οικίες των δύο εργατών, όπου βρήκαν το ποσό των 13.430 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το εν λόγω ποσό είναι τμήμα από το ποσό των 20.000 ευρώ που φέρεται να έκλεψαν οι δύο άνδρες.

Οι αστυνομικοί δεν έμειναν, πάντως, μόνο στην κατάσχεση των χρημάτων. Όπως έγινε γνωστό, κατάσχεσαν ακόμη μια τηλεόραση, καθώς και διάφορα ρούχα και παπούτσια αξίας 500 ευρώ. Όπως προέκυψε από την προανάκριση της ΕΛ.ΑΣ., είχαν αγοραστεί από τον έναν από τους δύο δράστες, με χρήματα από το κουτί που κλάπηκε από το σπίτι του 75χρονου.

Το χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε από την Αστυνομία επιστράφηκε στον παθόντα. Ας σημειωθεί, εξάλλου, ότι ο ένας από τους δύο επιτήδειους συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών». Το έργο της προανάκρισης συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Απανωτές συλλήψεις για κλοπές στην Κρήτη

Η απίστευτη κλοπή που σημειώθηκε στον Σοκαρά δεν ήταν η μοναδική περίπτωση κλοπής που απασχόλησε πρόσφατα τις τοπικές Αρχές, αφού τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα η Αστυνομία προέβη σε τρεις συλλήψεις για ισάριθμες περιπτώσεις κλοπών, σε Ηράκλειο, Λασίθι και Ρέθυμνο.

- Την περασμένη Παρασκευή, ένας άνδρας έκλεψε από σπίτι σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την κλοπή έκανε ένας αλλοδαπός, ο οποίος αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου και της ΟΠΚΕ Ηρακλείου. Εξάλλου, στην κατοχή του εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία κατασχέθηκαν κι επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

- Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής συνελήφθη στο Λασίθι ένας ημεδαπός, ο οποίος νωρίτερα την ίδια ημέρα φέρεται να άρπαξε μέσα από τοπική επιχείρηση ένα “γεμάτο” πορτοφόλι. Ο εν λόγω άνδρας φέρεται να έκλεψε πορτοφόλι το οποίο περιείχε 950 ευρώ και προσωπικά έγγραφα. Ο δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου σε περιοχή του ομώνυμου δήμου και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν τα κλεμμένα χρήματα, αλλά και τα έγγραφα, τα οποία επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Ακολούθησε, μάλιστα, έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντος, όπου εντοπίστηκε - και κατασχέθηκε - μικροποσότητα χασίς. Η προανάκριση διενεργείται από την Ασφάλεια Αγίου Νικολάου.

- Πριν από λίγα 24ωρα συνελήφθη ένα ακόμη άτομο, το οποίο εμπλέκεται σε υπόθεση κλοπής. Πρόκειται για ημεδαπό, ο οποίος άρπαξε μέσα από Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο Ρέθυμνο, το ποσό των 520 ευρώ, καθώς και διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα. Ο ημεδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνου. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση εντοπίστηκαν στην κατοχή του συλληφθέντος τα κλοπιμαία, τα οποία επιστράφηκαν στον παθόντα. Η προανάκριση για την εν λόγω υπόθεση διενεργείται από την Ασφάλεια Ρεθύμνου.

-Τέλος το απόγευμα της Κυριακής 10 Οκτωβρίου συνελήφθη ένα ακόμη άτομο στο Ρέθυμνο, το οποίο κατηγορείται για κλοπή. Ειδικότερα, κατηγορείται ότι αφαίρεσε από δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες διάφορα προσωπικά αντικείμενα. Από την αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο ημεδαπός διέπραξε την εν λόγω κλοπή ο οποίος αφού αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News