Αμμουδάρα: Ένα μικρό καλοκαίρι στην «καρδιά» του φθινοπώρου (βίντεο)

Οικονομία
Αμμουδάρα: Ένα μικρό καλοκαίρι στην «καρδιά» του φθινοπώρου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξημένη καταγράφεται η κινητικότητα των πολιτών και η τουριστική κίνηση εν μέσω Φθινοπώρου στο παραλιακό μέτωπο της Αμμουδάρας

Εικόνες που παραπέμπουν σε καλοκαίριοι καταγράφηκαν σήμερα στο παραλιακό μέτωπο, δυτικά της πόλης του Ηρακλείου. Πολίτες κάθε ηλικίας συνεχίζουν ακάθεκτοι να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα, ενώ παράλληλα, όπως καταθέτουν, η τουριστική κίνηση κινείται σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.

Οι χώρες προέλευσης ποικίλουν με τους Γερμανούς και τους Πολωνούς να έρχονται πρώτοι στη λίστα, ενώ οι καταστηματάρχες δηλώνουν αισιοδοξία και ικανοποίηση για ακόμη μία δύσκολη και παράδοξη χρονιά, με αλλεπάλληλα lockdowns και πολλούς περιορισμούς.

Διαβάστε επίσης

Γερμανικό αφιέρωμα: Νικήτρια του φετινού καλοκαιριού η Ελλάδα – «Μικρό ταξιδιωτικό θαύμα»

WTTC: Εύσημα στην Ελλάδα για την πορεία του τουρισμού

Με διακυμάνσεις, όμως, καταγράφεται η κινητικότητα εν μέσω φθινοπώρου στην περιοχή της Αμμουδάρας. Μερίδα ιδιοκτητών, κυρίως από καταστήματα τουριστικών ειδών, υποστηρίζει πως μπορεί τους προηγούμενες μήνες η πόλη να «βούλιαζε» από επισκέπτες και η κίνηση να παραμένει εμφανώς ζωηρή μέχρι και αυτή την στιγμή, όμως αυτό δεν αποτυπώνεται με την ίδια δυναμική στα ταμεία τους.

Σε μία ακόμη ιδιαίτερη σεζόν και πολύπλοκη συγκυρία όλα δείχνουν πως η τουριστική κινητικότητα θα κυλήσει σε ικανοποιητικά επίπεδα έως και τα μέσα Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Τουρισμός: Στο 50% του 2019 τα έσοδα φέτος – Επισκέπτες και τον Οκτώβριο

Την ίδια ώρα, σε πανελλαδικό επίπεδο η χώρα μας, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδίων, πέτυχε το 86% των αφίξεων Ιουλίου και Αυγούστου του 2019, οδηγώντας σε ισχυρή ανάκαμψη της τουριστικής οικονομίας.

Με τα πιο θερμά λόγια αναφέρεται στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδίων (World Travel & Tourism Council), όπως έγινε γνωστός ήμερα. Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η Έλενα Σ. Ροντρίγκεζ, υπεύθυνη επικοινωνίας του World Travel & Tourism Council αποτιμώντας τις επιδόσεις της Ελλάδας το φετινό καλοκαίρι, αφού σημείωσε ότι «σαφώς» και ξεχώρισε στο διεθνές τουριστικό στερέωμα, εξήγησε ότι πέτυχε το 86% των αφίξεων Ιουλίου και Αυγούστου του 2019, οδηγώντας σε ισχυρή ανάκαμψη της τουριστικής οικονομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News