Ηράκλειο

Σεισμός στην Κρήτη: Τραγούδια και χαμόγελα, κυριάρχησαν μέσα στα συντρίμμια

«Έκανα τρεις γιους, έξι εγγόνια και τώρα περιμένω και ένα δισέγγονο και είμαι ευτυχισμένη, παρόλο που το σπίτι μας θα κατεδαφιστεί τελείως», δήλωσε μια ηλικιωμένη κρατώντας τον άντρα της από το χέρι

Ο φονικός σεισμός των 6 Ρίχτερ που καταγράφηκε την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου συντάραξε όλη την Κρήτη και στιγμάτισε εκατοντάδες ανθρώπους που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχασαν όλα τους τα υπάρχοντα και την καθημερινότητα που έως τότε θεωρούσαν δεδομένη.

Είδαν τις περιουσίες τους που με κόπο έφτιαξαν να γκρεμίζονται από την μια στιγμή στην άλλη.

Παρόλα αυτά κάποιοι άνθρωποι προσπάθησαν να δουν ακόμα και αυτή την δύσκολη δοκιμασία με αισιοδοξία διατήρησαν το χιούμορ τους και απέναντι στο σκοτάδι προέταξαν το φως και την όρεξη για ζωή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και αφορμή του κειμένου, είναι το βίντεο που δημοσιεύθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου, με ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που παρά την ταλαιπωρία που έζησαν στις σκηνές, προσπαθούν – υπό αυτές τις συνθήκες- να χαρούν την κάθε στιγμή, τραγουδώντας με χαμόγελο την «Πριγκιπέσσα», δίνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα ότι μέσα στον ανθρώπινο πόνο υπάρχει και μια χαραμάδα ελπίδας.

«Έκανα τρεις γιους, έξι εγγόνια και τώρα περιμένω και ένα δισέγγονο και είμαι ευτυχισμένη, παρόλο που το σπίτι μας θα κατεδαφιστεί τελείως», δήλωσε η γιαγιά κρατώντας τον άντρα της από το χέρι.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες δεν λείπουν τα πειράγματα και τα αστεία μεταξύ τους, σε μια προσπάθειά τους να ξεχαστούν και να χαμογελάσουν ξανά, παρά τις δύσκολες ώρες που βιώνουν.

«Θα στον κλέψουν, οι μορφονιές που υπάρχουν εδώ», αναφέρει ο δημοσιογράφος θέλοντας να πειράξει την γιαγιά, η οποία του απάντησε γελώντας ότι δεν πειράζει μιας και ο παππούς δεν έχει πια πιστόλι.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια