Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Άμεση στήριξη των εργαζομένων στο Αρκαλοχώρι (βίντεο)

Ηράκλειο
Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Άμεση στήριξη των εργαζομένων στο Αρκαλοχώρι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη λήψη επιπλέον μέτρων για τους εργαζόμενους που επλήγησαν από τους σεισμούς, ζητά με επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις, με αρκετούς να αδειάζουν τα μαγαζιά τους ενώ την ίδια ώρα εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Τη λήψη επιπλέον μέτρων για τους εργαζόμενους που επλήγησαν από τους σεισμούς, ζητά με επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.  Μεταξύ άλλων, ζητά την άμεση καταβολή επιδόματος Ειδικού σκοπού και την επιδότηση ενοικίου της κύριας κατοικίας τους.

Επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση, βουλιάζουν οικονομικά και εξασφαλίζουν φαγητό από τα συσσίτια ενώ την ίδια ώρα ελάχιστα καταστήματα συνεχίζουν τη λειτουργία τους στο Αρκαλοχώρι.

Όπως προέκυψε από τους ελέγχους , πάνω από το 70% των επαγγελματικών επιχειρήσεων στις πληγείσες περιοχές έχουν κριθεί από τα αρμόδια συνεργεία ως ακατάλληλες για χρήση.

Συγκεκριμένα, έχουν ελεγχθεί 345 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων οι 180 κρίθηκαν ακατάλληλοι.

Την ίδια ώρα, ανοικτά παραμένουν αρκετά ζητήματα στις τάξεις των επαγγελματιών, ωστόσο κάνουν σαφές ότι θα μείνουν ενωμένοι για να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News