Σ. Κεφαλογιάννης: Το «Αστεροσχολείο» του Σκίνακα ετοιμάζεται

Κρήτη
Σ. Κεφαλογιάννης: Το «Αστεροσχολείο» του Σκίνακα ετοιμάζεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σπουδαίοι αστρονόμοι και μουσικοί θα μπορούν να συναντηθούν στο κοινό τους σπίτι», ανέφερε ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης

Στο Πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» - Άξονας Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός, Αθλητισμός» εντάσσεται το σχολείο των «αστεριών» ή το «Αστεροσχολείο» του Σκίνακα, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη.  

Πρόκειται για ένα κτίριο πολλαπλών χρήσεων με στόχο την ενδυνάμωση δράσεων εκπαίδευσης, προβολής, πολιτισμού, και θεματικού τουρισμού στον Δήμο Ανωγείων και σε όλη την Κρήτη.

«Στο Αστεροσχολείο, μέσα από μια ποικιλία πολιτιστικών δράσεων που θα φιλοξενηθούν εκεί, αυτή η παράδοση θα τοποθετηθεί και θα αναδειχθεί εντός ενός νέου πλαισίου. Το κτίριο θα προσφέρει έναν φυσικό χώρο όπου σπουδαίοι αστρονόμοι και σπουδαίοι μουσικοί θα μπορούν να συναντηθούν στο κοινό τους σπίτι και να συνομιλήσουν μεταξύ τους και με το κοινό τους - μια «θεϊκή αλχημεία» μεταξύ μουσικής και αστεριών» επισημαίνει ο Δήμαρχος Ανωγείων. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News