Ηράκλειο

ΝΟΔΕ – Μαγκουσάκης: Θα είμαι πρόεδρος που θα ενώσει όλα τα στελέχη της Ν.Δ.

Για τους στόχους, το όραμα και τη βεβαιότητα νίκης στις εκλογές της 24ης Οκτωβρίου μιλά στη «ΝΚ» ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ

Την πεποίθησή του ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. στο Ηράκλειο, ένας «πρόεδρος που θα ενώσει όλα τα στελέχη - κοινοβουλευτικά και κομματικά - της Νέας Δημοκρατίας στον νομό», σύμφωνα με τα λεγόμενα του, εκφράζει σε συνέντευξή του στη «ΝΚ» ο υποψήφιος πρόεδρος Στρατής Μαγκουσάκης.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε:

Υποστηρίζετε ότι η υποψηφιότητά σας έρχεται από την κοινωνία. Ποιοι σας στηρίζουν και σε τι αναφέρεστε;

«Η υποψηφιότητά μου όντως προέρχεται από την κοινωνία του νομού. Δεν αποτελεί “κενό γράμμα”. Η υποψηφιότητά μου προσυπογράφεται από διακεκριμένα στελέχη στον τομέα του Τουρισμού, του επιχειρηματικού κόσμου, του Εμπορίου, της Εκπαίδευσης, των επιστημονικών φορέων, του αγροτικού τομέα και της νεολαίας της παράταξής μας. Με τιμά ιδιαιτέρως η υποστήριξή τους.
Σας παραθέτω τη δήλωση στήριξης προς το πρόσωπό μου ενός από τους διακεκριμένους εκπροσώπους των αγροτών μας, ο οποίος έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως “ο Στράτος Μαγκουσάκης είναι πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού του Αγίου Μύρωνα, τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο και πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης. Οι λόγοι που στηρίζω την υποψηφιότητά του είναι πολλοί. Πρώτα από όλα είναι άριστος γνώστης των δύο μεγάλων “βαριών βιομηχανιών” της Κρήτης: του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα”. Και καταλήγει: “Τα κόμματα είναι εργαλεία της Δημοκρατίας. Οφείλουν να αναδεικνύουν τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας και τις κοινωνικές ομάδες, και να γίνονται δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ αυτών και της κυβέρνησης. Αυτός είναι ο ρόλος τους και πιστεύω ότι ο Στράτος Μαγκουσάκης από τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ μπορεί να συμβάλει, λόγω των γνώσεων που έχει, στην επίλυσή τους, βοηθώντας έτσι τον τόπο του».

Είδαμε ότι ανάμεσα σε εκείνους που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του απερχόμενου προέδρου της ΝΟΔΕ και εκ νέου υποψηφίου φιγουράρουν και τα ονόματα των δύο βουλευτών της Ν.Δ. στον νομό. Πώς το σχολιάζετε;

«Καλό θα ήταν οι εκλεγμένοι βουλευτές να μην είχαν άμεση ανάμειξη στις εσωκομματικές εκλογές. Ίσως δε θα έπρεπε να παίρνουν θέση σε μια εσωκομματική διαδικασία όπου υπάρχουν δύο ή περισσότεροι υποψήφιοι. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι υπεράνω των διαδικασιών. Οι απόλυτοι εγγυητές. Γιατί πιστεύω ότι η όποια άμεση εμπλοκή τους δεν προάγει την ενότητα του χώρου... την ενότητα της παράταξης. Ασφαλώς αναφαίρετο δικαίωμά τους είναι να έχουν τις προσωπικές τους επιλογές. Σε ό,τι με αφορά, δεσμεύομαι ο ρόλος μου να είναι πάνω από όλα ενωτικός και θεσμικός. Δίπλα στους βουλευτές του κόμματος και τον ευρωβουλευτή του νησιού μας Μανόλη Κεφαλογιάννη, των οποίων θα χρειαστώ ασφαλώς τη συνεργασία, τη συμπαράσταση και τη βοήθεια για να επιτελέσω το δύσκολο έργο που θα κληθώ να αναλάβω. Δεσμεύομαι να παραμείνω πάντα εγγυητής της ενότητας της παράταξης, των φίλων και μελών της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Ηρακλείου. Αυτό το γεγονός αποτελεί το αδύναμο σημείο του απερχόμενου ανθυποψηφίου μου, πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ, Βαγγέλη Καρκανάκη. Δεσμεύομαι να συνεργάζομαι με όλα τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος. Να αφουγκράζομαι τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προτάσεις τους. Και μαζί με όλους τους αγωνιστές της παράταξής μας να οδηγήσουμε τη Νέα Δημοκρατία σε νέες νίκες, προς όφελος της κοινωνίας στο νησί μας».

Επιλέγετε να κατέλθετε υποψήφιος ενώ ήταν γνωστό ότι ο κ. Καρκανάκης θα διεκδικήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Η υποψηφιότητά σας εξ αντικειμένου αμφισβητεί αυτή την εμπιστοσύνη. Επομένως σε ποια ζητήματα διαφοροποιείστε και γιατί;

«Επιθυμία μου είναι να διεκδικήσω τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. στον νομό Ηρακλείου. Τα διακεκριμένα πολιτικά στελέχη του κόμματός μας, που συνυπογράφουν την υποψηφιότητά μου, μαζί με τους χιλιάδες φίλους και μέλη της παράταξής μας, εγγυώνται την επιτυχία. Ναι, πιστεύω ότι θα είμαι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. στο Ηράκλειο. Ένας πρόεδρος που θα ενώσει όλα τα στελέχη - κοινοβουλευτικά και κομματικά - της Νέας Δημοκρατίας στον νομό. Οι δυο μας ως υποψήφιοι διεκδικούμε τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου στις εκλογές που θα γίνουν στις 24 Οκτωβρίου. Διεκδικούμε ισότιμα την εμπιστοσύνη των φίλων, των μελών και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Σε έναν αγώνα ευγενούς άμιλλας. Όλοι μας είμαστε αγωνιστές της παράταξης. Όλοι μας είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα που δίνει η Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνησή μας και ο πρωθυπουργός.
Και το βράδυ της Κυριακής των εκλογών θα είμαστε όλοι μας στο ίδιο μετερίζι, συμμαχητές, και θα αγωνιζόμαστε πάντα για τη Νέα Δημοκρατία. Με ακλόνητη την εμπιστοσύνη μας ότι υπηρετούμε τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που στάθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Η μεγάλη παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή που αποκατέστησε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και έκανε τη χώρα μας ισότιμο μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. Το κόμμα μας, που σήμερα βρίσκεται στην κυβέρνηση υπό την άξια ηγεσία του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος καλείται να οδηγήσει την Ελλάδα και τον λαό μας σε ένα καλύτερο αύριο με ασφάλεια και ευημερία».

Πώς κρίνετε την ανάρτηση της κ. Αθηνάς Σπανά  κη που ζητά την αυτοδιαγραφή της από τη Ν.Δ., ενώ είναι μία από τις 50 υπογραφές της υποψηφιότητας του κ. Καρκανάκη; Τίθεται θέμα ακυρότητας της υποψηφιότητας;

«Τα θέματα της επικύρωσης των υποψηφιοτήτων στις εκλογές της οργάνωσης της Ν.Δ. κρίνονται μόνο από τα αρμόδια όργανα σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματός μας. Σε ό,τι με αφορά, η υποψηφιότητά μου θα κριθεί από τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 24ης Οκτωβρίου».

Εφόσον εκλεγείτε πρόεδρος της ΝΟΔΕ, σε ποιες αλλαγές θα προχωρήσετε στην οργάνωση του κόμματος τοπικά και τι είναι αυτό που θεωρείτε ότι θα διατηρήσετε γιατί το κρίνετε ως θετικό βήμα που έγινε από την προηγούμενη διοίκηση;

«Ασφαλώς, στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου διαχρονικά οι πρόεδροι έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα. Άλλοι πιο θετικό και άλλοι λιγότερο θετικό. Σε αυτή τη θετική παρακαταθήκη οφείλουμε να επενδύσουμε. Να κρατήσουμε τα θετικά και να αφήσουμε έξω τα αρνητικά - σε έναν διαρκή αγώνα για να βοηθήσουμε τον τόπο μας, τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη. Στόχος μας είναι η διαρκής αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία. Χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Γι’ αυτό τα γραφεία της Νομαρχιακής θα είναι πάντα ανοικτά για όλους. Για να συζητήσουμε, να ακούσουμε τους προβληματισμούς, τις προτάσεις και τις ιδέες κάθε νεοδημοκράτη, τα προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας του νομού μας, προσπαθώντας να συμβάλουμε στην επίλυσή τους. Η ΝΟΔΕ θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή. Με όλους εσάς δίπλα μας, άξιους συμπαραστάτες. Για να επικοινωνήσουμε τη φωνή της Νέας Δημοκρατίας. Το έργο της και τις επιλογές της. Για να συμβάλουμε στην αύξηση των ποσοστών του κόμματός μας στο επίπεδο των πανελλαδικών ποσοστών. Στόχος μου είναι να επιτύχουμε νέες νίκες στο Ηράκλειο, εκλέγοντας τρεις βουλευτές στον νομό μας. Αλλά και νίκες των υποψηφίων που θα στηρίξει η παράταξή μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους επαγγελματικούς φορείς του νομού μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια