ΠΑΓΝΗ: Ενίσχυση των νοσοκομείων με μόνιμες προσλήψεις ζητούν οι εργαζόμενοι

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: Ενίσχυση των νοσοκομείων με μόνιμες προσλήψεις ζητούν οι εργαζόμενοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παραμένουν σε αναστολή εργασίας χιλιάδες εργαζόμενοι, που η κυβέρνηση τους ''στοχοποιεί'' για να καλύψει τις δικές της ευθύνες για την εξάπλωση της επιδημίας», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ κήρυξε σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στάση εργασίας 2 ωρών και γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο  στις 8 σχετικά με τις  αναστολές εργασίας χιλιάδων συμβασιούχων στο τομέα της Υγείας. Συγκεκριμένα, αιτείται  για τους υγειονομικούς: «επείγουσες μόνιμες προσλήψεις, μονιμοποίηση συμβασιούχων και ανάκληση των αναστολών εργασίας»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ:

«Συνεχίζεται η εργασιακή ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες των νοσοκομείων και εξακολουθούν να κινδυνεύουν με απόλυση τους επόμενους μήνες. Ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία μειώθηκε αισθητά λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Παραμένουν σε αναστολή εργασίας χιλιάδες εργαζόμενοι, που η κυβέρνηση τους «στοχοποιεί» για να καλύψει τις δικές της ευθύνες για την εξάπλωση της επιδημίας.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

  • Συνεχίζεται η εντατικοποίηση, συγχωνεύουν κλινικές, μετακινείται προσωπικό,

παραβιάζεται το ωράριο μας,  καλούμαστε να κάνουμε αλλότρια καθήκοντα, μας χρωστάνε

χιλιάδες ρεπό κ.α.

  • η κυβέρνηση επιμένει στις αναστολές εργασίας χιλιάδων συναδέλφων.
  • δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση για τους εργαζόμενους με ΣΟΧ και τους επικουρικούς για μετά τον Μάρτιο 2021.
  • δεν έχει προχωρήσει η κατανομή ανά ΥΠΕ των θέσεων για την νέα προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό – επομένως η προκήρυξη θα καθυστερήσει.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ προκηρύσσει 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ 8ΠΜ ΜΕ 10ΠΜ και ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΤΙΣ 8ΠΜ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Απέναντι στην πολιτική που αξιοποιεί ακόμη και την επιδημία για να προχωρήσουν οι ΣΔΙΤ, οι συγχωνεύσεις δημόσιων μονάδων υγείας και η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, συνεχίζουμε τον αγώνα με συμμετοχή στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΑΝ δεν ενισχυθούν τα νοσοκομεία με επείγουσες μόνιμες προσλήψεις, μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και γίνει ανάκληση των αναστολών εργασίας.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News