Ηράκλειο

Σεισμός: Καρκινοπαθής, που έμεινε στο δρόμο, μεταφέρθηκε σε σπίτι με… βασικές ελλείψεις (βίντεο)

Βρέθηκε διαμέρισμα, για καρκινοπαθή, το οποίο παρουσιάζει πολλά προβλήματα, μεταξύ αυτών μούχλα, υγρασία, σπασμένα παράθυρα και πόρτες, διαρροή νερού, έντονη δυσοσμία, κατσαρίδες, ενώ δεν διαθέτει θέρμανση

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ, την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στο Αρκαλοχώρι, βρέθηκε στο δρόμο. Πρόκειται για καρκινοπαθή από το χωριό Ζίντα, ο οποίος εκφράζει την πικρία του για την αντιμετώπιση του από την πολιτεία στο ζήτημα της προσωρινής στέγασης, καθώς χαρακτηρίζει ως… ακατάλληλο το διαμέρισμα που του διέθεσε η Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, βρέθηκε στο διαμέρισμα, το οποίο παρουσιάζει πολλά προβλήματα, μεταξύ αυτών μούχλα, υγρασία, σπασμένα παράθυρα και πόρτες, διαρροή νερού, έντονη δυσοσμία, κατσαρίδες και όχι μόνο.

Ο κ. Μανόλης υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες, σημειώνοντας πως είναι αδύνατο να φιλοξενηθεί στο συγκεκριμένο σπίτι, το οποίο πέρα από τα προβλήματα που παρουσιάζει, δεν διαθέτει ούτε θέρμανση.

Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και όχι κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, σημείωσε η οικογένεια η οποία θα επιστρέψει το κλειδί του διαμερίσματος στην Αναπτυξιακή, στέλνοντας τα δικά του μηνύματα προς τους αρμόδιους που δρομολογούν λύσεις για την προσωρινή στέγαση των σεισμόπληκτων.

Ο Γιώργος Μαυρογιάννης, επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν προβλήματα σε κάποιες κατοικίες, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για σπίτια για την προσωρινή στέγαση των σεισμόπληκτων.

Την ίδια ώρα σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, arogi.gov.gr, στην οποία οι πληγέντες, από την ισχυρή σεισμική δόνηση, την Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, στην Κρήτη, καλούνται να υποβάλλουν την αίτηση για στεγαστική συνδρομή, αποζημίωση οικοσκευής και απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

Όπως φαίνεται η λειτουργία της πλατφόρμας κυρίως για τους πολίτες που δεν έχουν σχετική εμπειρία αποδείχτηκε δύσκολη, με αρκετούς να προσφεύγουν στους λογιστές τους, προκειμένου να τους διευκολύνουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια