Στο Λιμάνι της Σούδας οι λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας για τις σεισμόπληκτες περιοχές (εικόνες)

Κρήτη
Στο Λιμάνι της Σούδας οι λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας για τις σεισμόπληκτες περιοχές (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσες αναμένεται να μεταφερθούν συνολικά στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος

Στο Λιμάνι της Σούδας Χανίων έφτασαν σήμερα Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, 12 λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας, οι οποίες θα μεταφερθούν στις σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, καθώς και εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί ως τουαλέτες για τις προσωρινές σχολικές αίθουσες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης, σήμερα έφτασαν 12 λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας στο Λιμάνι της Σούδας, το ερχόμενο Σάββατο αναμένουμε άλλες 6 και την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου ακόμη 4. Συνολικά αναμένουμε 22 αίθουσες».

Οι αίθουσες μεταφέρθηκαν Χανιά για να μεταφερθούν στην συνέχεια οδικώς στο Ηράκλειο, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, λόγω μεγέθους του φορτίου.

Οι αίθουσες δεν μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς το φορτίο αφορά σε υπερυψωμένους οικίσκους που δεν χωρούσαν σε άλλα πλοία παρά μόνο στα πλοία τύπου Ρο-Ρο (RoRo), που δένουν μόνο στο λιμάνι της Σούδας.

Οι λυόμενες αίθουσες που –παρά τις δύσκολες συνθήκες- θα υποδεχτούν τους μαθητές οι οποίοι έμειναν «άστεγοι» καθώς τα σχολεία τους κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές και ρωγμές, αναμένονται να φτάσουν τις 100.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Φραγκάκης στο neakriti.gr την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου: «περιμένουμε 100 λυόμενες αίθουσες οι οποίες πιστεύω ότι θα φτάσουν τμηματικά στην Κρήτη, γιατί υπάρχει και η δυσκολία της μεταφοράς. Μεγαλύτερη ανάγκη υπάρχει σε Αρκαλοχώρι και ακολουθούν το Θραψανό και το Καστέλι. Έχουμε βρει χώρους και θα τοποθετηθούν μικρές και μεγάλες αίθουσες, ανάλογα τον αριθμό των μαθητών. Οι χώροι είναι έτοιμοι καθώς μιλάμε κυρίως για προαύλια σχολείων ή σημεία που είναι ήδη ασφαλτοστρωμένα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News