Ηράκλειο

ΒΟΑΚ - ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Σε τι παραδοχές στηρίζεται η κυβέρνηση για διόδια ύψους 0,063€/χλμ;

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη και τον Νίκο Ηγουμενίδη, οι οποίοι ζητούν να πληροφορηθούν σε τι παραδοχές στηρίζει η Κυβέρνηση της ΝΔ, την πρόβλεψή της για διόδια ύψους 0,063 € / χιλιόμετρο στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης - ΒΟΑΚ

Με κοινή Κοινοβουλευτική Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης, με τη συνυπογραφή του αρμόδιου Τομεάρχη Νίκου Παππά, ζητούν να πληροφορηθούν σε τι παραδοχές στηρίζει η Κυβέρνηση της ΝΔ, την πρόβλεψή της για διόδια ύψους 0,063 € / χιλιόμετρο στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης - ΒΟΑΚ.

Όπως αναφέρεται στη νέα Κοινοβουλευτική παρέμβαση, στις 20/9/21 συζητήθηκε στη Βουλή η Ερώτηση με θέμα: «Ερωτηματικά για τη χρηματοδότηση και το κόστος διοδίων του ΒΟΑΚ». Κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας, ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών ανέφερε ότι "τα διόδια που θα πληρώνουν οι Κρητικοί, είναι όσο και τα διόδια που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, ήτοι 0,063 € ανά χιλιόμετρο. Επίσης, σύμφωνα με τον Υφυπουργό, το κόστος κατασκευής και οι πηγές χρηματοδότησης των επιμέρους τμημάτων του ΒΟΑΚ είναι οι εξής:

"Με δεδομένη τη βεβαιότητα με την οποία ανακοινώθηκε το ύψος των διοδίων που θα κληθούν να καταβάλουν οι χρήστες του ΒΟΑΚ, το χρηματοδοτικό κενό, αλλά και τη μεθοδολογία που είθισται να χρησιμοποιείται για τη διερεύνηση της βιωσιμότητας ενός έργου, οι Βουλευτές ζητούν ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό, για μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων και ειδικότερα:

  1. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Κυβέρνησης, διόδια θα υπάρχουν σε όλα τα επιμέρους τμήματα του ΒΟΑΚ ή θα αφορούν μόνο στα τμήματα που θα υλοποιηθούν με σύμβαση Παραχώρησης;
  2. Έχει εκπονηθεί μελέτη εκτίμησης κυκλοφοριακού φόρτου για το ΒΟΑΚ;
  3. Έχει εκπονηθεί μελέτη εκτίμησης εσόδων από την επιβολή διοδίων;
  4. Προκύπτει η βιωσιμότητα και η χρηματοδοσιμότητα του έργου από την επιβολή διοδίων ύψους 0,063 € ανά χιλιόμετρο;
  5. Εξετάζει το ενδεχόμενο να μην πληρώνουν διόδια οι μόνιμοι κάτοικοι της Κρήτης;

Παράλληλα, οι Βουλευτές ζητούν να κατατεθεί στη Βουλή αντίγραφο της μελέτης κυκλοφοριακού φόρτου και εκτίμησης εσόδων από την επιβολή διοδίων στο ΒΟΑΚ".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια