Σεισμός στην Κρήτη: Στην Βόνη οι πρώτοι οικίσκοι για τους σεισμόπληκτους (εικόνες)

Ηράκλειο
Σεισμός στην Κρήτη: Στην Βόνη οι πρώτοι οικίσκοι για τους σεισμόπληκτους (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρότι οι σεισμοπαθείς σε Αρκαλοχώρι και Βόνη περίμεναν με αγωνία τους πρώτους οικίσκους, οι εργασίες στους χώρους που θα τοποθετηθούν δεν έχουν ολοκληρωθεί

Έφτασαν οι πρώτοι 36 οικίσκοι που θα φιλοξενήσουν σεισμόπληκτους , ενώ οι oχτώ από αυτούς θα στηθούν στη Βόνη του δήμου Μινώα Πεδιάδος. Παρότι οι σεισμοπαθείς περίμεναν με αγωνία τους οικίσκους για να προστατευτούν από το κρύο και τις πρώτες βροχές, οι χώροι που θα τους υποδεχτούν δεν είναι έτοιμοι, καθώς αναμένεται να ολοκληρωθούν μια σειρά από εργασίες.

Όπως έχει επισημάνει ήδη ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανώλης Φραγκάκης: «για να στηθούν οι οικίσκοι θα πρέπει πρώτα να επιστρωθεί ο χώρις με τσιμέντο και να στεγνώσει. Θα πρέπει να υπάρξει σωστή υποδομή γιατί οι οικίσκοι μπορεί να παραμείνουν εκεί για πολύ καιρό. Μόλις ολοκληρωθεί η προετοιμασία στα έως τέλη της εβδομάδας πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για να τοποθετηθούν οι οικίσκοι».

Παράλληλα προετοιμάζεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η προμήθεια επιπλέον 90 οικίσκων για την εξασφάλιση της στέγασης και την υποστήριξη όσων την έχουν ανάγκη, καθώς και επιπλέον σχολικών αιθουσών για τους μαθητές της Κρήτης.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, σύμφωνα με τον κ.Φραγκάκη: «περιμένουμε 100 λυόμενες αίθουσες οι οποίες πιστεύω ότι θα φτάσουν τμηματικά στην Κρήτη, γιατί υπάρχει και η δυσκολία της μεταφοράς. Μεγαλύτερη ανάγκη υπάρχει σε Αρκαλοχώρι και ακολουθούν το Θραψανό και το Καστέλι. Έχουμε βρει χώρους και θα τοποθετηθούν μικρές και μεγάλες αίθουσες, ανάλογα τον αριθμό των μαθητών κυρίως σε προαύλια σχολείων.

Οι χώροι όπου πραγματοποιούνται εργασίες για να υποδεχτούν οικίσκους στο Αρκαλοχώρι

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News