Σεισμός: Η απόκοσμη εικόνα του Αρκαλοχωρίου τη νύχτα

Ηράκλειο
Σεισμός: Η απόκοσμη εικόνα του Αρκαλοχωρίου τη νύχτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδοιπορικό σε Αρκαλοχώρι, Αλάγνι και Χουδέτσι όπου οι σεισμόπληκτοι προσπαθούν να επιστρέψουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς παρά τις δυσκολίες

'Έκκληση στη πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στις δεσμεύσεις απέναντι στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος έκανε ο δήμαρχος της περιοχής Μανόλης Φραγκάκης μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της “ΚΡΗΤΗ ΤV” με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Ο κ. Φραγκάκης τόνισε τον αγώνα δρόμου της δημοτικής αρχής να προχωρήσει η διαδικασία διαμόρφωσης του χώρου όπου θα τοποθετηθούν οι οικίσκοι επισημαίνοντας ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμοι να στηθούν οι 33 πρώτοι οικίσκοι στη περιοχή. Παράλληλα μίλησε για το σχέδιο αναδόμησης της περιοχής, η οποία έχει υποστεί τεράστιες ζημιές, αναφερόμενος και στις παρεμβάσεις του δήμου για να καθαριστούν οι δρόμοι γεγονός που ήδη έχει γίνει . Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη να προστατευθεί η ασφάλεια των πολιτών από τα κτίρια που υπέστησαν ζημιές. Για τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος στοίχημα αποτελεί το άμεσο άνοιγμα των σχολείων με την τοποθέτηση λουόμενων αιθουσών στη περιοχή, όσο πιο γρήγορα γίνεται, αφού και μέσα στην εβδομάδα θα βρεθεί στη Κρήτη και η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στη  διάρκεια της εκπομπής αίσθηση προκάλεσε η ζωντανή σύνδεση με την δημοσιογράφο Έλλη Κοκάλη που μετέφερε την απόκοσμη εικόνα τους Αρκαλοχωρίου που θύμιζε μια πόλη σε εγκατάλειψη. Παράλληλα η δημοσιογράφος Μαίρη Καριωτάκη βρέθηκε στο Αλάγνι, όπου στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου έχει διαμορφωθεί ο χώρος για την φιλοξενεία των σεισμόπληκτων του χωριού στο Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων. Επίσης το τηλεοπτικό συνεργείο της ΚΡΗΤΗ TV βρέθηκε και στη περιοχή του Χουδετσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News