Σεισμός στην Κρήτη: «Μαϊμού» αθλητικό σωματείο ζητά χρήματα για να στηρίξει πληγέντες (βίντεο)

Κρήτη
Σεισμός στην Κρήτη: «Μαϊμού» αθλητικό σωματείο ζητά χρήματα για να στηρίξει πληγέντες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιτήδειοι ισχυριζόμενοι ψευδώς σχέση με «μαϊμού» αθλητικό σωματείο Μελεσών προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από καλοπροαίρετους πολίτες που θα ήθελαν να βοηθήσουν τους κατοίκους στις σεισμόπληκτες περιοχές

Μία κοινή μορφή απάτης εμφανίστηκε στην πόλη του Ηρακλείου. Με την επίκληση έκτακτης ανάγκης, επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα συναισθήματα των ανθρώπων και την ισχυρή τους επιθυμία να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους κατοίκους στο Αρκαλοχώρι.

Ισχυριζόμενοι ψευδώς σχέση με «μαϊμού» αθλητικό σωματείο Μελεσών και πουλώντας κουπόνια, προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από καλοπροαίρετους πολίτες που θα ήθελαν να βοηθήσουν τους κατοίκους στις σεισμόπληκτες περιοχές των Δήμων Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων.

Μέσα σε λίγα 24ωρα εντοπίστηκε «μαϊμού» αθλητικό σωμάτιο Μελεσών να πουλάει κουπόνια, τα οποία όμως δεν αντιστοιχούν σε κάποια δράση ενίσχυσης των σεισμόπληκτων της περιοχής.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων, Μανώλης Κοσοσάλης, αθλητικό σωματείο Μελεσών δεν υπάρχει και οι πολίτες που επιθυμούν έχοντας συγκινηθεί από το δράμα των σεισμόπληκτων να βοηθήσουν, θα πρέπει να αναζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους οι φορείς και οι δομές απευθύνει κάλεσμα στήριξης.

Την ίδια στιγμή, ένας πολίτης προφασιζόμενος ότι ήταν σεισμόπληκτος, έκανε δωρεάν διακοπές σε ξενοδοχείο, ως σεισμόπληκτος. Φιλοξενήθηκε, έτυχε φροντίδας και σίτισης, πλην όμως αναγκάστηκε να αποχωρήσει όταν αποδείχθηκε ότι ο ισχυρισμός του πως ήταν σεισμόπληκτος, δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News