Σεισμός στην Κρήτη: Έκτακτη συνάντηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση για τα σχολεία

Κρήτη
Σεισμός στην Κρήτη: Έκτακτη συνάντηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση για τα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη συνάντηση, έγινε ενημέρωση από την ΚτΥπ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) σχετικά με την πορεία υλοποίησης της μεταφοράς και τοποθέτησης των απαιτούμενων προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών στην πληγείσα περιοχή

Τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, μετά από πρόσκληση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκη, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που άπτονται του σχεδιασμού των απαραίτητων ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της σεισμικής ακολουθίας και αφορούν την εκπαίδευση στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η κ. Ε. Κουτεντάκη, Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς της Περιφέρειας Κρήτης, ο κ. Εμμ. Φραγκάκης, Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, ο κ. Εμμ. Μπελαδάκης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και ο κ. Ι. Καραγιαννίδης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Ειδικότερα στη συνάντηση, έγινε ενημέρωση από την ΚτΥπ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) σχετικά με την πορεία υλοποίησης της μεταφοράς και τοποθέτησης των απαιτούμενων προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών στην πληγείσα περιοχή.

Επιπλέον, συναποφασίστηκε οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι βρίσκονται σε στενή επικοινωνία και συνεργασία με τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, να αποτυπώσουν άμεσα την υπάρχουσα κατάσταση διαμονής των μαθητών/τριών αλλά και τις συνθήκες διαβίωσής τους, ώστε να υλοποιηθεί η Εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπου είναι εφικτό, έως ότου τοποθετηθούν οι προκατασκευασμένες σχολικές αίθουσες οι οποίες αναμένονται.

Τέλος, συμφωνήθηκε να επαναλαμβάνεται η συνάντηση σε τακτικά διαστήματα, ώστε να επανεξετάζονται τα επικαιροποιημένα στοιχεία και να δίνονται άμεσα λύσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News