Σεισμός στην Κρήτη: Δεκάδες πληγέντες βρήκαν καταφύγιο στο Καταλαγάρι (βίντεο)

Ηράκλειο
Σεισμός στην Κρήτη: Δεκάδες πληγέντες βρήκαν καταφύγιο στο Καταλαγάρι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοιξαν την καρδιά και την παραθεριστική τους κατοικία για τους άστεγους συμπολίτες τους - «Λαβωμένο» από τα Ρίχτερ και το Μοναστήρι της Σπηλιώτισσας

Την ώρα που ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων, μετρά πληγές μετά τον σεισμό την αλληλεγγύη του εξέφρασε από την πρώτη κιόλας ημέρα και ο Δήμος Καταλαγαρίου υπό την μέριμνα της Πολιτικής Προστασίας και την συμπαράσταση της κοινότητας φιλοξενώντας σε ξενοδοχειακή μονάδα εκατοντάδες σεισμόπληκτους, οι οποίοι βρέθηκαν στο δρόμο αφού τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατάλληλα μετά τον Εγκέλαδο.

Με μεγαλοψυχία οι ιδιοκτήτες εξοχικών περιοχών άνοιξαν τα παραθεριστικά τους σπίτια στο χωριό με δική της πρωτοβουλία σαν χείρα βοηθείας.

Στο Καταλαγάρι, φιλοξενούνται περίπου πενήντα πληγέντες από την ευρύτερη περιοχή, ανάμεσα στα πολλά χωριά, που από την μία ημέρα στην άλλη βρέθηκαν παραδομένα σε σκηνικό καταστροφής και ο Άγιος Βασίλειος, ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων παραμένουν σε αναμονή για το τι μέλλει γενέσθαι, με τις κατοικίες, τους οποίες χρίζουν τη ματιά ειδικών.

Λαβωμένο από τον σεισμό είναι και το μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιώτισσας το οποίο έχει γεμίσει ρωγμές και συντρίμμια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News