Ηράκλειο

Μετεγκατάσταση των σεισμόπληκτων από τις σκηνές στο κλειστό γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου και στο πολύκεντρο Ινίου

Ολοκληρώνονται οι χωματουργικές εργασίες στον μεγάλο οικοπεδικό χώρο απέναντι από το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου για την τοποθέτηση των πρώτων οικίσκων φιλοξενίας που αναμένονται από την Αθήνα

Με στόχο την παροχή ασφαλέστερων συνθηκών διαβίωσης στους σεισμόπληκτους, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της μεταφοράς από τις σκηνές Πολιτών-οικογενειών στο κλειστό γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου και στο  πολύκεντρο στην κοινότητα Ινίου.

Παράλληλα ολοκληρώνονται οι χωματουργικές εργασίες στον μεγάλο οικοπεδικό χώρο απέναντι από το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου για την τοποθέτηση των πρώτων οικίσκων φιλοξενίας που αναμένονται από την Αθήνα. Οι ενέργειες γίνονται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, την κεντρική διοίκηση, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, την Εκκλησία, τις εθελοντικές οργανώσεις.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για τον συντονισμό - προώθηση των διαδικασιών, επισκέφθηκε με τον Δήμαρχο Μανόλη Φραγκάκη τον υπό διαμόρφωση χώρο για την εγκατάσταση των πρώτων οικίσκων, ενώ συναντήθηκαν στον εξοπλισμένο  χώρο υποδοχής στο κλειστό γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου με τους εκπροσώπους των συνεργαζόμενων φορέων και εθελοντές.

Στην ίδια συνάντηση παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πιτσούλης, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Γιώργος Μαυρογιάννης, ο συντονιστής πολιτικής προστασίας Κρήτης Μανόλης Παραβολιδάκης, η Γεωλόγος, ειδική σύμβουλος της Περιφέρειας Έμη Γιαλύτη, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας Γαβριήλ Κουρής, όπου όλοι ευχαρίστησαν τους παριστάμενους εθελοντές και όλες τις εθελοντικές οργανώσεις που καθημερινά, νύχτα και ημέρα, είναι στην πρώτη γραμμή.

Στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου-όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες του πλήρους εξοπλισμού από την Αναπτυξιακή  - φιλοξενούνται ήδη οι πρώτες 35 οικογένειες από τις σκηνές που έχουν στηθεί έξω από το εκθεσιακό κέντρο.

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τους σεισμόπληκτους και στην κοινότητα Ινίου-Μαχαιράς.

Ανάλογη είναι η διαδικασία μεταφοράς που ακολουθείται και από τις σκηνές των χωριών Ινίου -Μαχαιράς στο κλειστό χώρο του πολύκεντρου του Πολιτιστικού συλλόγου Ινίου.

Η μεταφορά των σεισμόπληκτων στον πολύκεντρο Ινίου αποφασίστηκε σε επίσκεψη του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη στις σκηνές σεισμόπληκτων  Ινίου-Μαχαιράς σε συνεργασία με τους παριστάμενους στην συνάντηση, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού συλλόγου Τίτο Κοκολάκη, τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής Γιώργο Μαυρογιάννη, τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανόλη Φραγκάκη, ενώ ζητείται από την τοπική κοινωνία η τοποθέτηση οικίσκων σε προσφερόμενο χώρο του παλαιού γηπέδου για την ασφαλέστερη λύση των αυξημένων αναγκών στέγασης.

Ο κ. Αρναουτάκης επισκεπτόμενος τις σκηνές των σεισμόπληκτων Ινίου -Μαχαιράς εξέφρασε την αλληλεγγύη και στήριξη του, επισημαίνοντας την συνεργασία, όλων θεσμικών εκπροσώπων, υπηρεσιών και εθελοντών. Ο Πρόεδρος της κοινότητας Ινίου -Μαχαιράς-Μοναστηρακίου Νεκτάριος Κοκολάκης και οι  σεισμόπληκτοι ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Αρναουτάκη για το ενδιαφέρον-στήριξή του, της Περιφέρειας και για την άμεση λύση της μεταφοράς οικογενειών σεισμόπληκτων από τις σκηνές στο πολιτιστικό πολύκεντρο Ινίου που θα εξοπλιστεί από την Αναπτυξιακή. Ήδη μάλιστα σήμερα, μεταφέρθηκαν από τις σκηνές στο πολύκεντρο Ινίου  οι πρώτοι σεισμόπληκτοι. Ο Περιφερειάρχης σε συνέχεια της επίσκεψης του στις σκηνές των σεισμόπληκτων, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής, τον πρόεδρο της κοινότητας, επισκέφτηκαν το νέο ασφαλέστερο χώρο υποδοχής το πολύκεντρο Ινίου, ενώ μετέβησαν στα χωριά Ίνι και Μαχαιρά όπου διαπίστωσαν  το μέγεθος των καταστροφών και συνομίλησαν με τους κατοίκους.

Στο χωριό Βόνη του Δήμου Πεδιάδας μεταφέρουν τις σκηνές από τα χωράφια στην αυλή του σχολείου

Οι σκηνές που είχαν τοποθετηθεί στα χωράφια του χωριού για να αποτελέσουν την προσωρινή στέγη των πληγέντων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μεταφέρθηκαν στην αυλή του σχολείου. 

Η αλλαγή θέσης συνέβη λόγω της ύπαρξης ποντικών, όπως αναφέρουν οι πηγές και το στήσιμο ολοκληρώθηκε πριν λίγο από την ομάδα Φίλιος Ζευς

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια