Ηράκλειο

Τσελέντης: Πρέπει να βρεθούν λύσεις για να προστατευτεί ο κόσμος από το κρύο

«Δε πίστευα ότι ο σεισμός θα ήταν τόσο μεγάλος» τόνισε ο σεισμολόγος

 

Για το σεισμό στο Αρκαλοχώρι μίλησε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.  Όπως επισήμανε , δε θεωρούσε ότι ο σεισμός θα ήταν τόσο μεγάλος, ενώ η περιοχή όπου έγιναν οι ζημιές κατέβηκε 14 εκατοστά. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα υπάρξει έντονη μετασεισμική ακολουθία, ενώ έκανε έκκληση «να βάλουν τον κόσμο μέσα γιατί κάνει πολύ κρύο τη νύχτα .Αναρωτιέμαι γιατί δεν έχει μπει ο κόσμος στο κλειστό του μπάσκετ».

 Επειτα τόνισε ότι «Με τέτοιες επιταχύνσεις δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Από τον Ιουνίο έχουν γραφτεί 2800 σεισμοί. Μας ενδιαφέρει να μη γίνονται σεισμοί μεγάλης έντασης για να αρχίσουν οι οικοδομικές εργασίες και οι επιδιορθώσεις των κτιρίων». 

 Υπό στενή παρακολούθηση Νίσυρος και Θήβα

Υπό τη στενή παρακολούθηση των σεισμολόγων είναι και άλλες περιοχές εκτός από το Αρκαλοχώρι που έπληξε ο σεισμός στην Κρήτη,  υποστήριξε ο σεισμολόγος.

Στο ερώτημα εάν τους σεισμολόγους ανησυχούν και άλλες περιοχές στην Ελλάδα, ο κ. Τσελέντης απάντησε ότι τις τελευταίες ημέρες υπό παρακολούθηση είναι εκτός από το Αρκαλοχώρι, η Νίσυρος και η Θήβα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια