Ηράκλειο

Σεισμός - Σχολεία: Ποια θα ανοίξουν και ποια θα μείνουν κλειστά

Ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Ηρακλείου και την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου  παρατείνεται και για την Δευτέρα 04-10-2021, λόγω της μη ολοκλήρωσης των ελέγχων από τα ειδικά κλιμάκια των μηχανικών και προκειμένου αξιολογηθούν τα απογραφικά δελτία των ήδη ελεγμένων κτιρίων».

Όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ηρακλείου, Στέλλα Αρχοντάκη, μέχρι το Σάββατο 2 Οκτωβρίου έχουν ελεγχθεί τουλάχιστον 130 σχολικά κτίρια και 27 δομές του Δήμου τα οποία δεν εμφανίζουν σπουδαίες ζημιές και φθορές.

Δήμος Μινώα Πεδιάδος

Από την Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021, έως και την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας θα παραμείνουν κλειστές.

Κλειστά τα σχολεία στο Αρχανών- Αστερουσίων

Kλειστά θα παραμείνουν κάποια από τα σχολεία του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, κ. Εμμανουήλ Γ. Κοκοσάλης σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε. Ο ισχυρός σεισμός των 6 Ρίχτερ προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σχολικές μονάδες.
Αναλυτικά η απόφαση:

Έχοντας υπόψη: 1. Το άρθρο 58, του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α΄/07-06-2010) “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης”

  1. Τον σεισμό που συνέβη την 27η /09/2021 και έπληξε τα όρια του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων
  2. Το υπ’ αριθμ. πρωτ. 8752/30-09-2021(ΑΔΑ: 9Ω6Ρ46ΝΠΙΘ-1ΥΘ) έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, περί κήρυξης του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας
  3. Τις αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια της ΚΤΥΠ και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων Αποφασίζουμε:

Την παράταση αναστολής της λειτουργίας μέχρι νεωτέρας των κάτωθι σχολικών μονάδων του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων: - Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκιών - Νηπιαγωγείο Τεφελίου - Δημοτικό Σχολείο Τεφελίου - Γυμνάσιο Τεφελίου - 3ο Νηπιαγωγείο Αρχανών - Νηπιαγωγείο Μεταξοχωρίου - Δημοτικό Σχολείο Μεταξοχωρίου.

Ανοίγουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στο Μαλεβίζι

Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στο Δήμο Μαλεβιζίου οι Παιδικοί Σταθμοί καθώς και τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Οι έλεγχοι που έγιναν από μηχανικούς του Δήμου Μαλεβιζίου και του Υπουργείου Υποδομών (Κτιριακές Υποδομές) έδειξαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στατικότητας σε κάποιο από τα σχολικά κτίρια που βρίσκονται στο Δήμο Μαλεβιζίου».

 

Ανοίγουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στο Ηράκλειο

Aνοίγουν τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου οι παιδικοί σταθμοί στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά σύμφωνα με την ανακοίνωση: Ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι από Δευτέρα 4 Οκτωβρίου επαναλειτουργούν κανονικά οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί και  Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου, εκτός από τα ΚΒ Μητέρα ΚΕΠΑ και  Ι ΚΕΠΑ όπου αναμένονται οι τεχνικές εκθέσεις για την καταλληλόλητα των κτιρίων.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια