Σεισμός στην Κρήτη: Μεγαλώνει η αγωνία για το αύριο στο Δούλι Γόρτυνας

Κρήτη
Σεισμός στην Κρήτη: Μεγαλώνει η αγωνία για το αύριο στο Δούλι Γόρτυνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε απόγνωση οι κάτοικοι του κατεστραμμένου χωριού - Αγωνιούν για το αύριο, ενώ αναφέρουν ότι από θαύμα δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή στο χωριό τους

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους του χωριού Δούλι του Δήμου Γόρτυνας, καθώς το 50% και πλέον των κατοικιών τους έχουν υποστεί σοβαρότατές υλικές ζημιές μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών. Ντουβάρια έχουν αποκολληθεί τελείως, μεσοτοιχίες έχουν υποχωρήσει, σκαλωσιές είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Το χωριό λόγο της θέσης του είναι ένα παραπάνω επιβαρυμένο, καθώς ολόκληροι βράχοι από την πλαγιά στην οποία είναι χτισμένο έχουν υποχωρήσει, με τους κατοίκους να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους. Ο κ. Μανόλης Τσαφαντάκης, όπως διηγείται έντρομος είχε στην κυριολεξία άγιο, καθώς εάν την ώρα του σεισμού βρισκόταν στο κρεβάτι του τώρα θα θρηνούσαμε ένα ακόμα θύμα.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα, κρίνεται και αυτός ακατάλληλος, ενώ όπως μαρτυρούν οι κάτοικοι από τα πενήντα σπίτια στο χωριό, τα σαράντα είναι ακατάλληλα, τέτοια είναι η καταστροφή στο Δούλι, όπως επισημαίνουν, την ώρα που αρκετοί από αυτούς φιλοξενούνται πλέον σε συγγενείς τους, είτε διανυκτερεύουν σε αυτοκίνητο, αγωνιώντας για το τι μέλλει γενέσθαι ενώ αυτό που ζητούν είναι η άμεση παρέμβαση της πολιτείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News