Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Ελπίδα μέσα από τα χαλάσματα γεννά η δύναμη της αλληλεγγύης (βίντεο)

Κρήτη
Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Ελπίδα μέσα από τα χαλάσματα γεννά η δύναμη της αλληλεγγύης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από κάθε σημείο της Κρήτης πλήθος κόσμου σπεύδει να βρεθεί κοντά στους σεισμόπληκτους, δίνοντας μία τεράστια αγκαλιά προσφοράς και αλληλεγγύης

Ο τραγικός σεισμός που έπληξε την Κρήτη τις προηγούμενες μέρες εισέβαλλε αιφνιδιαστικά στα σπίτια των κατοίκων μεταμορφώνοντας το μέχρι τώρα γνώριμο σκηνικό. 

Της ισχυρής σεισμικής δόνησης, ακολούθησαν η εγκατάσταση των κατοίκων στους προσωρινούς καταυλισμούς, αυτοψίες από τους μηχανικούς, κι ένα πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης σε όλο το νησί που έγινε πραγματικά ένα για τις ανάγκες των συμπολιτών του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ ΤV,  η «Ελπίδα μέσα από τα χαλάσματα, η οποία γέννησε την δύναμη της αλληλεγγύης» ήταν πρωτοφανής. Απλοί πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς βρέθηκαν να δίνουν μία τεράστια αγκαλιά βοήθειας, μία τεράστια αγκαλιά ανθρωπιάς και ελπίδας.

Τρόφιμα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα, είδη προσωπικής υγιεινής και κάθε λογής άλλα αντικείμενα έφθασαν στο Δήμο και στους σεισμόπληκτους με το στοίχημα  να μη μείνει κανείς νηστικός, να μην μείνει κανείς μόνος και κανείς να μην παγώσει.

Όλοι παρόντες ανάμεσα σε συντρίμια, ανάμεσα όμως και σε ένα μοναδικό κύμα αγάπης, πίστης και φιλότιμου, έτοιμοι να συνδράμουν για τον φίλο, τον γνωστό, τον συμπολίτη. Τα απόλυτα αυθεντικά συναισθήματα των ανθρώπων αποτυπώνονται στην κάμερα, επιβεβαιώνοντας πως στο Αρκαλοχώρι, το περίσσευμα ανθρωπιάς και αγάπης προς τους πληγέντες μπορεί να δώσει μία ελπίδα φωτός για το αύριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News