Σεισμός στην Κρήτη: Είχαν προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα του δρόμου στον Προφήτη Ηλία

Ηράκλειο
Σεισμός στην Κρήτη: Είχαν προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα του δρόμου στον Προφήτη Ηλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με έγγραφο ο πρόεδρος του Συμβουλίου της τοπικής κοινότητας

Αυτοψία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ηρακλείου-Προφήτη Ηλία, που παραμένει κλειστό λόγω των κατολισθήσεων που έχουν σημειωθεί από τη σεισμική δραστηριότητα, πραγματοποίησε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης. Σημειώνεται ότι για την εξάλειψη των ζημιών εκπονείται ήδη μελέτη αποκατάστασης του οδικού δικτύου της περιοχής, ενώ η χθεσινή αυτοψία έγινε παρουσία του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Προφήτη Ηλία Μανόλη Τσατσαράκη, της προϊσταμένης Συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Ηρακλείου Χαράς Τριαματάκη και μηχανικών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, όπως αποτυπώνεται και στο σχετικό έγγραφο που παραθέτει η «ΝK», ότι από πλευράς Κοινότητας Προφήτη Ηλία είχε σταλεί σήμα κινδύνου για τα προβλήματα και την επικινδυνότητα του δρόμου εδώ και πολύ καιρό. Ήδη, από τον περσινό Νοέμβριο, η Κοινότητα με έγγραφό της προς τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παρακαλούμε, προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, όπως προβείτε άμεσα στις ενέργειές σας, ώστε να καθαριστεί όλος ο περιφερειακός δρόμος από Προφήτη Ηλία προς Ηράκλειο».

Υπενθυμίζεται ότι ένας οδηγός αυτοκινήτου και η σύζυγός του κινδύνευσαν καθώς τη στιγμή του ισχυρού σεισμού 6 Ρίχτερ στην Κρήτη, περνούσαν από τον Προφήτη Ηλία. Τεράστια βράχια έπεσαν στο οδόστρωμα τη στιγμή που περνούσε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο Γιάννης Μαραγκάκης, ο οποίος σώθηκε από θαύμα. Η σύζυγός του είχε τραυματιστεί ελαφρά από πέτρα που έπεσε στο κεφάλι της. 

Το έγγραφο του τοπικού συμβουλίου:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News