Σεισμός στην Κρήτη: 93χρονη κατάκοιτη παρέμεινε για 36 ώρες στο ερειπωμένο σπίτι της (βίντεο)

Ηράκλειο
Σεισμός στην Κρήτη: 93χρονη κατάκοιτη παρέμεινε για 36 ώρες στο ερειπωμένο σπίτι της (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διευρύνεται καθημερινά ο αριθμός των ανθρώπων που μετά τους ελέγχους των μηχανικών στα σπίτια τους, αναγκάζονται να αποχωρήσουν καθώς κρίνονται ακατάλληλα για κατοίκηση

Χρειάστηκε να περάσει ενάμιση ολόκληρο 24ωρο, να ζήσει και τον σεισμό των 5,8 και το σεισμό των 5,3 ρίχτερ μέσα στο ερειπωμένο σπίτι για να καταφέρει να βρει τρόπο να τη βγάλει και να τη μετακινήσει σε ένα σημείο που θα ήταν ασφαλής και δεν θα κινδύνευε περαιτέρω η υγεία της, πρόκειται για την κ. Χρυσούλα, που από το βράδυ της Τρίτης φιλοξενείται μαζί με τη μητέρα της στο κλειστό Γυμναστήριο Μελεσών.

Η 93χρονη κατάκοιτη γυναίκα δεν γνωρίζει κανείς αν ένιωσε την απειλή του σεισμού. Η κόρη της σε μια σκηνή έξω από το σπίτι τους στο Αρκαλοχώρι, αναζητούσε τρόπο για να την προστατεύσει.

Η κατάστασή της δεν επέτρεπε να βρεθεί στις σκηνές που έχουν στηθεί στο Αρκαλοχώρι, η σωτήρια προσφορά όπως λέει του δήμου Αρχανών Αστερουσίων και μια ζεστή γωνιά στο κλειστό γυμναστήριο, ήταν αυτό που χρειαζόταν για να νιώσει ξανά ότι η μητέρα της λαμβάνει τη φροντίδα που χρειάζεται.

Εικοσιέξι συνολικά άτομα φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο Μελεσών, ενώ όσο οι μέρες περνούν και οι μηχανικοί κάνουν αυτοψίες στα κτίσματα, τόσο διευρύνεται ο αριθμός των ανθρώπων που πρέπει να φύγουν από τα σπίτια τους. Άμεσα εκτός από τις Μελέσες, προωθείται η δημιουργία νέας δομής στο Αλάγνι.

Στο κλειστό γυμναστήριο των Μελεσών μάλιστα χθες βρέθηκε γιατρός για να εμβολιάσει ηλικιωμένη που δεν είχε εμβολιαστεί. Πέρα από τις παροχές της αυτοδιοίκησης συγκινητική είναι η προσφορά και από ιδιώτες, που δεν άφησαν λεπτό τους πληγέντες να νιώσουν μόνοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News