Παπαϊωάνου: Ο σεισμός στην Κρήτη ήταν μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (βίντεο)

Ηράκλειο
Παπαϊωάνου: Ο σεισμός στην Κρήτη ήταν μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το μέγεθος του σεισμού ήταν 6 βαθμοί της Κλίμακας Ρίχτερ», αυτό ξεκαθάρισε ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών, Χρήστος Παπαϊωάννου στην ΚΡΗΤΗ TV

Ξεκάθαρος ήταν αναφορικά με το μέγεθος του σεισμού ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών, Χρήστος Παπαϊωάννου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

Ο κ. Παπαϊωάννου υπερθεμάτισε ότι «ήταν εντάσεως 6 β. της Κλίμακας Ρίχτερ και όχι 5,8», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα σε ερώτηση της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας του Δελτίου Ειδήσεων, Κατερίνας Σαλαπάτα, ο κ. Παπαϊωάννου, τόνισε πως ο κόσμος δεν πρέπει να μπερδεύεται με τις αποκλίσεις.

Διευκρινίζοντας: «Το Αστεροσκοπείο Αθηνών, που είναι ο θεσμοθετημένος φορέας του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, την ώρα που έγινε ο σεισμός "έβγαλε" εκείνη τη στιγμή ένα μέγεθος 5,8. Σήμερα όλοι γνωρίζουμε ότι ο σεισμός είναι μεγέθους 6 β. της κλίμακας Ρίχτερ. Τα κανάλια και οι εφημερίδες έχουν μείνει στο 5,8. Ωστόσο το μέγεθος του σεισμού είναι 6!», επανέλαβε.

«Το 5,8 είναι το πρώτο μέγεθος αυτή τη στιγμή ξέρουμε ότι το αναθεωρημένο μέγεθος είναι 6. Το ξέρουμε αυτό συμβαίνει, είναι σύνηθες. Το πρώτο μέγεθος είναι εκείνη τη στιγμή μία γρήγορη πληροφορία, ενδέχεται να έχει κάποια σφάλματα, τόνισε ο σεισμολόγος, διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στις 09:17 το πρωί της Δευτέρας στην Κρήτη, με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κάνει λόγο για 5,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο 22 χλμ Βορειοδυτικά της Άρβης, 78 χιλιόμετρα νοτίως του Ηρακλείου.

Από την πλευρά του, το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο εκτιμά τη δόνηση στα 6 β. Ρίχτερ και το εστιακό βάθος της δόνησης να υπολογίζεται στα 10 χλμ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News