Σεισμός στην Κρήτη: Συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες με φόντο τα χαλάσματα (βίντεο)

Ηράκλειο
Σεισμός στην Κρήτη: Συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες με φόντο τα χαλάσματα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστιες οι καταστροφές στα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος - Νύχτες και μέρες εφιαλτικές στις σκηνές του Αρκαλοχωρίου – «Τρέμουν» στη σκέψη επιδείνωσης του καιρού οι πληγέντες

Καταστροφές, απόγνωση και δύσκολες ώρες στις σκηνές για τους πληγέντες του φονικού σεισμού στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, με τον τηλεοπτικό φακό να συνεχίζει το οδοιπορικό στα κατεστραμμένα χωριά, όπου τα μη κατοικήσιμα σπίτια αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Παρά τις εκκλήσεις των ειδικών, υπάρχουν περιπτώσεις ηλικιωμένων οι οποίοι εξακολουθούν να διαμένουν στα λαβωμένα από το σεισμό σπίτια, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Πληγέντες εύχονται τώρα να μην βρέξει για την αποφυγή νέων εφιαλτικών καταστάσεων όχι μόνο στις σκηνές αλλά στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, όπου αρκετά σπίτια κρέμονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Η κ. Καλλιόπη, ηλικίας 88 ετών από το Ίνι, αρνείται να αφήσει το λαβωμένο σπίτι που έζησε μια ολόκληρη ζωή. Τρέμει σε κάθε σεισμική δόνηση καθώς υπαρκτός είναι ο κίνδυνος για την ίδια της, την ζωή καθώς το σπίτι της, χαρακτηρίστηκε σήμερα μη κατοικήσιμο. 

Η 88χρονη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση για την διαμονή της, σε συνθήκες ασφάλειας.

Το οδοιπορικό στα χωριά… φαντάσματα συνεχίζεται, με τον τηλεοπτικό φακό να καταγράφει εικόνες καταστροφής και απόγνωσης σε Ίνι και Μαχαιρά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Τεράστιες είναι οι ζημιές στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Ίνι καθώς και στην εκκλησία Αγία Τριάδα στο χωριό Μαχαιρά.

Αρκετοί δημότες κοιμούνται σε αυτοκίνητα και ενώ άλλοι σε σκηνές που στήθηκαν στην περιοχή, με το βλέμμα τους να είναι στραμμένο στον ουρανό, ευχόμενοι να μην βρέξει!

Εκατοντάδες πληγέντες που διαμένουν στις σκηνές έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, περιγράφουν τις δύσκολες μέρες και νύχτες ενώ τρέμουν στο ενδεχόμενο επιδείνωσης του καιρού.

Ράντζα τοποθετήθηκαν στις σκηνές, με τις συνθήκες να βελτιώνονται, ωστόσο το ζητούμενο για τους περισσότερους είναι η εξασφάλιση και τοποθέτηση οικίσκων…

Την ίδια ώρα, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου αναζητά χώρους για την φιλοξενία περίπου 70 οικογενειών.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ότι οι προσπάθειες του, να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έπεσαν στο κενό…

Ο πόνος των πληγέντων αβάσταχτος και με την ανασφάλεια να είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News