Ηράκλειο: Στις σεισμόπληκτες περιοχές ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: Στις σεισμόπληκτες περιοχές ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την Εκκλησία της Κρήτης εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος

Τη στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την Εκκλησία της Κρήτης εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέπτεται το Ηράκλειο και θα βρεθεί κοντά στους πληγέντες από τον σεισμό.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των ιεραρχών του νησιού, από καιρό προγραμμάτιζε να βρεθεί στη «λεβεντογέννα» όπως χαρακτήρισε την Κρήτη και ακόμη και αν η συγκυρία της παρουσίας του είναι δύσκολη, ο ίδιος αισθάνεται ευεργετημένος που το κατάφερε.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών αναφέρθηκε στη δυνατή σχέση με την Εκκλησία της Κρήτης αλλά και τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο, τον οποίο χαρακτήρισε «δάσκαλο της ταπείνωσης, της συναίνεσης, της σωστής σκέψεως και άξιο για παραδειγματισμό».

Ο κ. Ιερώνυμος έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου λίγο πριν τις 12:00 και πρώτος σταθμός του ήταν η Αρχιεπισκοπή Κρήτης. Τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών υποδέχθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου-Καστελίου και Βιάννου, ο μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, ο μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας, ο επίσκοπος Κνωσού αλλά και ο αντιπεριφερειαρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης.

Στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος «επεδόθη η ανωτάτη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης, δηλαδή πάπυρος μετά σταυρού που φέρει τον Παύλο, τον Τίτο και στη μέση την Κρήτη», όπως ανέφερε ο μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας, Μακάριος.

Τον κ. Ιερώνυμο συνοδεύει ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο οποίος στη συνάντηση με τους ιεράρχες της Κρήτης εξέφρασε τη στήριξη προς τον κρητικό λαό και όσους έχουν πληγεί. Ο κ. Δήμτσας γνωστοποίησε ότι ήδη μπορούν να διαθέσουν -ως πρώτη κίνηση- οκτώ τόνους τροφίμων και η στήριξη θα συνεχιστεί και σε ό,τι αφορά την προσπάθεια αποκατάστασης των ναών που έχουν υποστεί ζημιές.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών επισκέφθηκε και τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, όπου συγκινημένος προσκύνησε και άναψε κερί.

«Στήριξη με έργα και όχι με λόγια " από την Εκκλησία της Ελλάδας

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών επισκέφθηκε και το συντονιστικό κέντρο στο Αρκαλοχώρι, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αλλά και τις ανάγκες που έχουν προκύψει για τους πολίτες, που φιλοξενούνται σε σκηνές και ξενοδοχεία.

Ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι όπως και με την εμπειρία των σεισμών και των δραματικών συνεπειών τους στη Βοιωτία, «έτσι και στην Κρήτη καθίσταται σαφές, ότι το σημαντικότερο είναι η στήριξη με έργα και όχι λόγια».

Ο αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι οι οκτώ τόνοι τροφίμων που έφτασαν ήδη, είναι μόνο η αρχή και ότι σε συνεργασία με την «Αποστολή» θα διαμορφωθεί άμεσο σχέδιο στήριξης των σεισμόπληκτων, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τη σίτιση και παροχή άλλων αγαθών, αλλά και στήριξη στην προσπάθεια αποκατάστασης ζημιών που έχουν υποστεί ναοί.

«Θα αναπτύξουμε ένα πρόγραμμα αγάπης και αλληλεγγύης μεταξύ των ενοριών, με στόχο να αποκατασταθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν ναοί της περιοχής» ανέφερε ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, συνάντησε από κοντά πολίτες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Σεισμόπληκτων, στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου και συνεχάρη τους εθελοντές για την αμέριστη συμπαράσταση προς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται, μετά τον σεισμό της περασμένης Δευτέρας.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News