Σεισμός στην Κρήτη: Εφιαλτικές μέρες και νύχτες για κατοίκους που γλίτωσαν από θαύμα (βίντεο)

Ηράκλειο
Σεισμός στην Κρήτη: Εφιαλτικές μέρες και νύχτες για κατοίκους που γλίτωσαν από θαύμα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονίζουν οι περιγραφές των κατοίκων, μέσα στο σκηνικό καταστροφής, που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 6 Ρίχτερ, την περασμένη Δευτέρα - Συντρίμμια και όλεθρος παντού, με τους κατοίκους να μην μπορούν να πιστέψουν όλο αυτό που συνέβη από τη μία στιγμή στην άλλη

Συντρίμμια, βομβαρδισμένα τοπία, απόγνωση και δράματα, συνθέτουν το εφιαλτικό σκηνικό στα χωριά του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Την τραγική αυτή κατάσταση στα μέρη που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό, κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV.

Αρκετοί είναι οι δημότες που κοιμούνται σε ΙΧ, σε σκηνές και σε συγγενικά σπίτια, ενώ άλλοι ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να μετακομίσουν σε διαμερίσματα του προγράμματος «Εστία».

Με δάκρυα στα μάτια, πολίτες περιγράφουν τη δραματική καθημερινότητά τους και με ζητούμενο να γίνουν πράξη οι κυβερνητικές δεσμεύσεις, προτού ο χειμώνας δείξει τα… «δόντια» του στην ευρύτερη περιοχή.

Άγιο είχαν οι κάτοικοι στο Χουδέτσι. «Η κατάσταση είναι δραματική», περιγράφει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής, «Βγήκαν οι ιερείς έξω, είχαμε την εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, Εκείνη μας προστάτεψε», όπως λέει. 

Απελπισμένοι δημότες κρούουν το «καμπανάκι» στους αρμόδιους προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις ώστε τα χωριά, όσο δύσκολο και αν είναι να… ξαναγεννηθούν από τις καταστροφές και να μην καταντήσουν χωριά… φαντάσματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News