Συριγωνάκης: Έφτασαν τα ράντζα στο Αρκαλοχώρι - Πότε αναμένονται οι λυόμενες κατασκευές

Κρήτη
Συριγωνάκης: Έφτασαν τα ράντζα στο Αρκαλοχώρι - Πότε αναμένονται οι λυόμενες κατασκευές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όπου κριθεί απαραίτητο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84 ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Νίκος Συριγωνάκης

Δεκάδες είναι οι αναφορές για πληγωμένα κτίρια που φιλοξενούν μαθητές τόσο σε Ηράκλειο όσο και στο Λασίθι, όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης στον 98.4.

«Δεν είναι μόνο η ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Αναφορές παίρνουμε από όλη τη Μεσσαρά , την Ψαρή Φοράδα, το Οροπέδιο Λασιθίου» ανέφερε, ενώ αύριο το πρωί αναμένονται οι πρώτες λυόμενες κατασκευές που θα φιλοξενήσουν μαθητές όπου χρειάζεται, όπως επίσης και τους πληγέντες από τα ρίχτερ που αρνούνται να εγκαταλείψουν το χωριό τους, παρά του ότι δωμάτια σε ξενοδοχεία κι άλλες δομές έχουν μισθωθεί στις περιοχές Καστελλίου, Χερσονήσου και Αγίας Πελαγίας.

Ενδεικτικό της άρνησης τους να εγκαταλείψουν την περιοχή το γεγονός ότι οι σκηνές εξοπλίζονται με ράντζα και στρώματα που απέστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τα σχολεία σύμφωνα με τον ίδιο για την ενημέρωση γονέων και μαθητών, όπως και το σύνολο των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών θα μείνουν κλειστά όλη την εβδομάδα κι όπου κριθεί απαραίτητο και την επόμενη.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Συριγωνάκη

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News