Ο σεισμός και τα επικίνδυνα λουκέτα στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Ο σεισμός και τα επικίνδυνα λουκέτα στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ: «Ο σεισμός απέδειξε την επικινδυνότητα της απόφασης της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ να κλείσει τις περισσότερες πόρτες (εκτός από την κεντρική και ελάχιστες ακόμη), επικαλούμενη την προστασία της δημόσιας υγείας»

Πριν από μερικές εβδομάδες, το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ απέστειλε επιστολή στην Πυροσβεστική αλλά και τον εισαγγελέα Ηρακλείου, ότι η διοίκηση του νοσοκομείου έχει τοποθετήσει λουκέτα στις πόρτες.

Μάλιστα, τότε προειδοποιούσαν για την επικινδυνότητα του μέτρου σε περίπτωση σεισμού ή φωτιάς. Το θέμα βεβαίως δεν είναι καινούργιο. Κρατάει κοντά 6 μήνες.

Χθες εκδόθηκε και νέα ανακοίνωση, συνοδευόμενη με φωτογραφικό υλικό, στην οποία αναφερόταν: «Ο (...) σεισμός απέδειξε την επικινδυνότητα της απόφασης της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ να κλείσει τις περισσότερες πόρτες (εκτός από την κεντρική και ελάχιστες ακόμη), επικαλούμενη την προστασία της δημόσιας υγείας. Το σωματείο μας έχει καταγγείλει την απόφαση αυτή εδώ και 6 μήνες, επισημαίνοντας τους κινδύνους για την ασφάλεια εργαζομένων, ασθενών και συνοδών σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού, αλλά και τους κινδύνους για διασπορά του κορωνοϊού από τον συνωστισμό στην κεντρική θύρα του νοσοκομείου. Είχαμε στείλει μάλιστα και επιστολή στην Πυροσβεστική, ενώ καταγγελία για το θέμα είχε κάνει και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Δύο εβδομάδες μετά τις καταγγελίες αυτές, η διοίκηση άνοιξε τις πόρτες (τον Απρίλη), για να τις ξανακλείσει όμως πριν από ένα μήνα, με αφορμή τη νέα αύξηση των νοσηλευόμενων κρουσμάτων. Παρόλο που το σωματείο μας έστειλε εκ νέου (τον Αύγουστο) επιστολή στη διοίκηση για άνοιγμα των θυρών, οι εκπρόσωποί μας στο Διοικητικό Συμβούλιο είχαν επισημάνει την επικινδυνότητα της απόφασης, είχαν επισημάνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει στα χαρτιά σχέδιο για τυχόν εκκένωση με κλειστές πόρτες, η διοίκηση εμμένει στην επικίνδυνη στάση με κλείσιμο ακόμη και σήμερα των εισόδων.

Η πρώτη ισχυρή σεισμική δόνηση βρήκε χθες (σ.σ. προχθές) το ΠΑΓΝΗ με τις περισσότερες εξόδους κλειδωμένες, οι οποίες τελικά ανοίχθηκαν (μετά τον αρχικό σεισμό), προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός ασθενών των τακτικών ιατρείων, επισκεπτών και κάποιων εργαζομένων που κατευθύνονταν φοβισμένοι προς τις εξόδους», καταλήγει η χθεσινή ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News