Σεισμός στην Κρήτη: Στις 1300 οι αιτήσεις για έλεγχο σπιτιών στον Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων

Ηράκλειο
Σεισμός στην Κρήτη: Στις 1300 οι αιτήσεις για έλεγχο σπιτιών στον Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άντεξαν οι κατασκευές σε Πύργο, Μεσοχωριό και Χάρακα - Προβλήματα και στη Μεσαρά

Περισσότερες από 1300 αιτήσεις για έλεγχο σε οικήματα και κτήρια, ύστερα από τους καταστροφικούς σεισμούς της Δευτέρας και της Τρίτης, έχει δεχτεί ως τώρα και ο γειτνιάζων με το Αρκαλοχώρι Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της περιοχής Μανώλη Κοκοσάλη σοβαρές ζημιές καταγράφονται στα χωριά Λιγόρτυνος, Τεφέλι και Χαράκι ενώ στον οικισμό των Αρχανών, πρωτεύουσα του άλλοτε Δήμου Αρχανών, κατέρρευσε εντελώς ένα κτίσμα-μετόχι όπου όμως διέμενε οικογένεια.

Οι κατασκευές φαίνεται ότι άντεξαν στον Πύργο, το Μεσοχωριό και τον Χάρακα από όπου δεν έχει υπάρξει καμία αίτηση ως τώρα για έλεγχο κτίσματος. Ο κ. Κοκοσάλης μιλώντας σήμερα το πρωί στο neakriti.gr δήλωσε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και στον Δήμο του, όχι όμως στον ίδιο βαθμό με αυτή που αντιμετωπίζει ο γειτονικός Δήμος Μινώα Πεδιάδας. Προς επίρρωση του μεγέθους ωστόσο της δικής του δυσκολίας αναφέρθηκε στον τεράστιο όγκο των αιτήσεων που έχει δεχτεί υπολογίζοντας ότι αν έστω και ένα ποσοστό από αυτές, επί παραδείγματι 10% υποτεθεί ότι πρόκειται για σπίτια μη κατοικήσιμα τότε γίνεται αντιληπτό ότι και στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων το ποσοστό της ζημιάς είναι τεράστιο και δεκάδες οικογένειες θα χρειαστεί να αναζητήσουν νέα στέγη καθώς έχασαν από το σεισμό τις μέχρι τώρα οικίες τους.

Την ίδια ώρα σοβαρές ζημιές φαίνεται να έχουν υποστεί σπίτια και σε άλλους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου όπως για παράδειγμα στο Δήμο Γόρτυνας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο χωριό Δούλι ο σεισμός υπήρξε καταστροφικός για την εκκλησία αλλά και για σπίτια κατοίκων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News