Σεισμός στην Κρήτη: Κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία στο νομό Ηρακλείου

Ηράκλειο
Σεισμός στην Κρήτη: Κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία στο νομό Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχής είναι η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη όπου σημειώθηκε μετασεισμός 5,3 Ρίχτερ και πολλά σχολεία έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στο νομό Ηρακλείου. Η απόφαση υπεγράφη από τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Συργιωνάκη. Εξάλλου συνεχής είναι η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη -όπου σημειώθηκε χθες μετασεισμός 5,3 Ρίχτερ- και πολλά σχολεία έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη επιφυλακή τις αρχές. 

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης κ.Καρτσωνάκη που μίλησε στο Neakriti.gr «η απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία δεν ελήφθη μόνο για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και για να δοθεί χρόνο στα κλιμάκια να συνεχίσουν τις αυτοψίες σε σχολικές μονάδες του νομού. Μεγαλύτερες είναι οι ζημιές στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου αλλά αύριο και μεθαύριο επικεντρωνόμαστε και σε όμορους δήμους».

Δήμος Φαιστού: Συνέχιση αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων και παιδικών σταθμών

Η παράταση αναστολής λειτουργίας για όλες τις σχολικές μονάδες Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ανακοινώθηκε από το Δήμο Φαιστού για την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, μετά από σχετική νέα απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης.

Υπενθυμίζεται σύμφωνα με την ανακοίνωση ότι "η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού και η Δημοτική Αρχή, παραμένουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, ενώ όλα τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή και σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας".

«Webex όπου είναι εφικτό»

Σε ότι αφορά στη διδασκαλία μέσω webex, δηλαδή διαδικτυακά, σύμφωνα με τον κ.Καρτσωνάκη «αν μπορεί να γίνει μάθημα μέσω webex, θα γίνει, ωστόσο προέχει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών γιατί οι μετασεισμοί συνεχίζονται. Οι μαθητές θα καθοδηγηθούν από τις διευθύνσεις των σχολείων».

Ήδη από τα κλιμάκια ελέγχθηκαν 18 σχολικές μονάδες εκ των οποίων, 9 κρίθηκαν κατάλληλες για χρήση και 9 ακατάλληλες προς χρήση. Η αυτοψία και οι έλεγχοι όμως συνχίζονται και δεν αποκλείεται να αναδειχθούν προβλήματα και σε άλλες σχολικές μονάδες. 

Στη συνέντευξη τύπου, που δόθηκε μετά την επιθεώρηση στις πληγείσες περιοχές της Κρήτης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών με αρμοδιότητα τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Υπάρχουν ζημιές σε κτήρια, τόσο σε κατοικίες όσο και σε σχολεία και σκοπός μας είναι να μεταφέρουμε άμεσα τους πρώτους 30 οικίσκους για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες προσωρινής στέγασης και τις πρώτες αίθουσες για τις ανάγκες των παιδιών για τα σχολεία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News