Στην Κρήτη ο Κυρ. Μητσοτάκης: Ανακοινώνει μέτρα 30 εκατ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους

Κρήτη
Στην Κρήτη ο Κυρ. Μητσοτάκης: Ανακοινώνει μέτρα 30 εκατ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταβαίνει στο Χουδέτσι Αρχανών Αστερουσίων, περιοχή που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, σε οδικό δίκτυο αλλά και κτίρια

Στην Κρήτη έφτασε  το μεσημέρι της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να δει και να ενημερωθεί από κοντά για την κατάσταση που επικρατεί, μετά το σεισμό των 6 Ρίχτερ το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο.

Ο κ. Μητσοτάκης που βρισκόταν στη Γαλλία επέστρεψε στην Ελλάδα και προσγειώθηκε απευθείας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Ο πρωθυπουργός μετέβη στο Χουδέτσι Αρχανών Αστερουσίων, περιοχή που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, σε οδικό δίκτυο αλλά και κτίρια.

Ο κ. Μητσοτάκης από χθες μετά τη σεισμική δόνηση, έδωσε εντολή να βρεθεί στην περιοχή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, όπως επίσης ζήτησε να αναπτυχθεί τάχιστα ο μηχανισμός αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει προκληθεί.

Στην περιοχή Χουδέτσι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων βρέθηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που με απευθείας πτήση από τη Γαλλία έφτασε στην Κρήτη για να δει και να ενημερωθεί από κοντά, για την κατάσταση που επικρατεί μετά τη σεισμική δόνηση χθες το πρωί. Συνοδευόμενος από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανιδη, τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γιώργο Καράγιαννη, τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτερη Αυγενάκη, τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα αλλά και τοπικούς φορείς ο κ. Μητσοτάκης είδε τις καταστροφές που έχουν υποστεί κτίσματα αλλά και το οδικό δίκτυο.

Ο κ. Μητσοτάκης αυτή την ώρα βρίσκεται στο Αρκαλοχώρι και πραγματοποιεί επίσκεψη στο παλιό τμήμα της κωμόπολης όπου βρίσκονται και τα περισσότερα από τα κτίρια στα οποία έχουν καταγράφει σοβαρές ζημιές.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με κατοίκους που του εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που βιώνουν, ζητώντας την στήριξη της πολιτείας.

Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι η κρατική ενίσχυση που θα καταβληθεί άμεσα στους πληγέντες υπολογίζεται στα 25-30 εκατ. ευρώ, ενώ οι μακροπρόθεσμες ανάγκες για ενισχύσεις θα προκύψουν μετά τις αυτοψίες.

Οι σχετικές διατάξεις ώστε να ενταχθούν σε καθεστώς κρατικής αρωγής οι περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό, τονίζουν, θα ψηφιστούν μέσα στην εβδομάδα. Ουσιαστικά επισημαίνουν ότι και στην Κρήτη, θα εφαρμοστεί το μοντέλο Καρδίτσας και Εύβοιας.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει πάγιο πλαίσιο κρατικής αρωγής και σε αντίθεση με το παρελθόν που η βοήθεια δινόταν ανάλογα με την περίπτωση και με καθυστέρηση, πλέον οι σχετικές διαδικασίες στήριξης των πληγέντων συμπολιτών μας από τις διάφορες καταστροφές, έχουν τυποποιηθεί.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News