Σεισμός στην Κρήτη: Αλυσίδα αγάπης στη Δράμα για τους σεισμοπαθείς του Ηρακλείου

Κρήτη
Σεισμός στην Κρήτη: Αλυσίδα αγάπης στη Δράμα για τους σεισμοπαθείς του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια αλυσίδα αγάπης για τους σεισμοπαθείς του Ηρακλείου, στην Κρήτη, ξετυλίγει το Σωματείο Εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας

Μια αλυσίδα αγάπης για τους σεισμοπαθείς του Ηρακλείου, στην Κρήτη, ξετυλίγει το Σωματείο Εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας, οργανώνοντας τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο του Αρκαλοχωρίου, που δέχθηκε το βαρύτερο πλήγμα από τον Εγκέλαδο.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας απευθύνουν έκκληση για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης (προϊόντα προσωπικής υγιεινής, σχολικά είδη, κλινοσκεπάσματα κ.ά), για την ανακούφιση των πληγέντων. Η συγκέντρωση της βοήθειας γίνεται από σήμερα (Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου) έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 κι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση και να ενημερωθούν για το σύνολο των ειδών που συλλέγονται μπορούν είτε να καλούν στις τηλεφωνικές γραμμές του σωματείου (6945233637 & 6981322003) είτε να στείλουν μήνυμα στο Facebook (Ο Τοίχος της Καλοσύνης Δράμα), στο Instagram (toixoskalosynhw_drama) ή email στο [email protected].

«Μέσα από τη δράση μας ελπίζουμε όλοι μαζί να δείξουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας και μέσα από αυτή την αλυσίδα αγάπης να απαλύνουμε την αγωνία τόσων ανθρώπων που επλήγησαν», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εθελοντές του σωματείου.

Αλυσίδα αγάπης και για το παιδί

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Σωματείο Εθελοντών «Ο Τοίχος της Καλοσύνης Δράμας» στέκεται στο πλευρό ανθρώπων σε ανάγκη αφού στους στόχους του είναι η παροχή ολιστικής βοήθειας για να μπορούν οι επωφελούμενοι να ζουν με αξιοπρέπεια και να συνεχίζουν την πορεία τους χωρίς υποστήριξη καθώς και η προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δράση «Από παιδί σε παιδί», που υλοποίησε πρόσφατα το σωματείο, αγκαλιάζοντας μαθητές του νομού Δράμας αλλά και πυρόπληκτων περιοχών, για τους οποίους συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη, με τη βοήθεια ιδιωτών αλλά και επιχειρήσεων της πόλης.

Συνολικά συλλέχθηκαν 200 σχολικές τσάντες (οι περισσότερες καινούριες) και 50 κούτες με αναρίθμητα καινούρια λοιπά σχολικά είδη (τετράδια, κασετίνες, μολύβια κ.τ.λ.), τα οποία σε συνεργασία με το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας και τις πέντε Κοινωνικές Υπηρεσίες του Νομού (Δ. Δράμας, Δ. Νευροκοπίου, Δ. Δοξάτου, Δ. Προσοτσάνης και Δ. Δοξάτου) αλλά και σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Εύβοιας διανέμονται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών σε ανάγκη είτε του νομού Δράμας, είτε των πυρόπληκτων περιοχών «εγκαίρως και αξιόπιστα, με στόχο να χαρίσουμε αγάπη και χαμόγελα στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς προς πάσα κατεύθυνση για άλλη μια χρονιά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εθελοντές του σωματείου. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε δωρεά 209 βιβλίων, ενηλίκων και παιδιών, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Δράμας.

(Φωτογραφία από το Σωματείο Εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News