Ηράκλειο: Κλειστά σήμερα και αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Κλειστά σήμερα και αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες σε Ηράκλειο και Λασίθι, σήμερα Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου και αύριο, Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου

Προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι μετά το σεισμό των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κλειστά θα είναι σήμερα, Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 και αύριο, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, ενώ κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης των κοινοτήτων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου αύριο Τρίτη.

Ειδικότερα, κλειστά θα είναι σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι μετά τον σεισμό των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Έφη Κουτεντάκη.

Ζημιές σε κτίρια όπως και στο οδικό δίκτυο καταγράφουν πολίτες και υπηρεσίες από τον ισχυρό σεισμό 5,9 Ρίχτερ το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου στις 9.17 το πρωί, 22 Χλμ Δυτικά Βορειοδυτικά της Άρβης.

Το εστιακό του βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα και συνεχείς είναι οι μετασεισμικές δονήσεις, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο να εκτιμά πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό, όπως είπε στον 98.4 ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Λεονταράκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, αναστέλλεται η λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών, των Δημοτικών και Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου για την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου.

Κλειστά τα σχολεία και στο Οροπέδιο Λασιθίου

Τη διακοπή των μαθημάτων σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου σε όλες τις σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των Κοινοτήτων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), καθώς και του ΝΠΔΔ «Παιδική Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου», λόγω εκτάκτων συνθηκών.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από την εκδήλωση ισχυρού σεισμού 5,8 Ρίχτερ και έντονων μετασεισμικών δονήσεων με επίκεντρο την περιοχή του όμορου και γειτονικού Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο πλαίσιο του σχεδίου «Εγκέλαδος» της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News