Λέκκας: Σύγκληση επιτροπής σεισμολόγων στις 22:00 (βίντεο)

Κρήτη
Λέκκας: Σύγκληση επιτροπής σεισμολόγων στις 22:00 (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στη ΚΡΗΤΗ ΤV, τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα κλίμα νηνεμίας ώστε να βγουν τα κατάλληλα συμπεράσματα για τη βιωσιμότητα των κτιρίων

Σύγκληση επιτροπής από ειδικούς αναμένεται να λάβει χώρα στις 10 το βράδυ με σκοπό να προβεί σε μια γενικότερη εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Αυτό διεμήνυσε  μεταξύ άλλων ο πρόεδρος ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας,  μιλώντας στη ΚΡΗΤΗ ΤV. Ο κ. Λέκκας μεταξύ άλλων τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα κλίμα νηνεμίας ώστε να βγουν τα κατάλληλα συμπεράσματα για τη βιωσιμότητα των κτιρίων. 

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μίλησε για το ενδεχόμενο ύπαρξης νέων σεισμικών δονήσεων ενώ απέφυγε να χαρακτηρίσει τον μεγάλο σεισμό των 6 Ρίχτερ ως τον κύριο σεισμό.

Ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας δημιούργησε ανασφάλεια σε πολλούς κατοίκους του Αρκαλοχωρίου με πολλούς σεισμολόγους να παίρνουν στάση σχετικά με το εάν θα υπάρξει ένας ισχυρός μετασεισμός.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε: «Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε σε μια χρονική φάση μετά τον ισχυρό σεισμό. Σε όποιο σπίτι, υπάρχει έστω και μια ρωγμή, δε θα πρέπει να κατοικείται. Η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη και χρειάζεται η πολιτική προστασία να βρίσκεται σε επαγρύπνηση ειδικά σε μαζικούς χώρους όπως είναι: τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας. Δε θα πρέπει να ενεργεί κάποιος επιπόλαια. Προς στιγμήν οι άνθρωποι που μένουν στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς».

Σχετικά με την ύπαρξη ενός ισχυρού μετασεισμού, ο κ. Λέκκας δήλωσε: «Στις 22.00 το βράδυ θα συγκληθεί μια επιτροπή ειδικών και εκεί θα συζητήσουμε ως προς το ενδεχόμενο και άλλων ισχυρών σεισμών. Πρέπει όμως να επισημάνω πως πρέπει ως πολίτες και κοινότητα να ακολουθήσουμε τους κανονισμούς και οι όποιες πράξεις και ενέργειες από πλευράς Αρχών δεν θα πρέπει να γίνουν αμέσως μετά τη σεισμική δραστηριότητα. Δεν πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Κεφαλονιάς το 2014».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News