Φορητό δίκτυο σεισμογράφων στην Κρήτη από το Αστεροσκοπείο Αθηνών

Κρήτη
Φορητό δίκτυο σεισμογράφων στην Κρήτη από το Αστεροσκοπείο Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτάκτως κλιμάκιο σεισμολόγων και τεχνικών στη πληγείσα περιοχή της Κρήτης για την τοποθέτηση φορητού δικτύου σεισμογράφων με σκοπό την λεπτομερή παρακολούθηση της σεισμικής και μετασεισμικής ακολουθίας

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) ανακοίνωσε ότι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στέλνει εκτάκτως κλιμάκιο σεισμολόγων και τεχνικών στη πληγείσα περιοχή της Κρήτης για την τοποθέτηση φορητού δικτύου σεισμογράφων με σκοπό την λεπτομερή παρακολούθηση της σεισμικής και μετασεισμικής ακολουθίας.

Ο στρατός στήνει σκηνές

Άνδρες του Στρατού βρίσκονται επί ποδός για το στήσιμο σκηνών στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.

Ένοπλες δυνάμεις, εθελοντές και μέλη του Ερυθρού Σταυρού προχωρούν στην εγκατάσταση των σκηνών στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, ενώ ήδη συγκεντρώνονται και οι κάτοικοι της περιοχής που θα φιλοξενηθούν στον πρόχειρο καταυλισμό.

Τις εργασίες επιθεωρεί κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή από νωρίς το μεσημέρι.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και σε οικισμούς του δήμου Μίνωα Πεδιάδας, όπου σε ανοιχτούς χώρους εγκαθίστανται σκηνές για να φιλοξενήσουν τους κατοίκους χωρίς αυτοί να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, τα οποία έχουν υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, αύριο αναμένονται περισσότεροι από 40 μηχανικοί να μεταβούν στην περιοχή για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Στη διάθεση του υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών το προσωπικό του ΟΑΚ για την καταγραφή των ζημιών - Χωρίς προβλήματα έργα και υποδομές που διαχειρίζεται ο Οργανισμός

Στη διάθεση του υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών τέθηκε το προσωπικό του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) για την καταγραφή των ζημιών ενώ, σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, με βάση έλεγχο που πραγματοποιήθηκαν, δεν παρουσιάζουν προβλήματα οι υποδομές και τα έργα που διαχειρίζεται ο ΟΑΚ στην Κρήτη, μετά το μεγάλο σεισμό.

Ο Οργανισμός, ενημερώνει ότι μετά το μεγάλο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι της Π.Ε. Ηρακλείου, κατόπιν σχετικού ελέγχου που διενήργησαν οι υπηρεσίες του, τα έργα και οι υποδομές όπως φράγματα και συγκοινωνιακές συνδέσεις, που διαχειρίζεται ο ΟΑΚ στην ευρύτερη περιοχή του νησιού, δεν αντιμετώπισαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα μέχρι στιγμής, τόσο από τον κύριο σεισμό όσο και από την μεταγενέστερη έντονη σεισμική ακολουθία. Οι υπηρεσίες και το προσωπικό του ΟΑΚ βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση-επιφυλακή, παρακολουθώντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις, ώστε να παρέμβουν άμεσα, όπου και όποτε κριθεί απαραίτητο. «Η σκέψη όλων μας αυτές τις δύσκολες στιγμές, βρίσκεται στην οικογένεια του άτυχου συμπολίτη μας που έχασε την ζωή του, στα άτομα που τραυματίστηκαν αλλά και στις οικογένειες εκείνες, των οποίων τα σπίτια αλλά και οι επιχειρήσεις, υπέστησαν ζημιές, από το χτύπημα του Εγκέλαδου», αναφέρει η διοίκηση του οργανισμού.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News