Σεισμός 5,9 Ρίχτερ: Στο Ηράκλειο μεταβαίνουν ο υπουργός Χρ. Στυλιανίδης και ο Ευθύμιος Λέκκας

Ηράκλειο
Σεισμός 5,9 Ρίχτερ: Στο Ηράκλειο μεταβαίνουν ο υπουργός Χρ. Στυλιανίδης και ο Ευθύμιος Λέκκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμάκιο 20 μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μεταβαίνουν στην περιοχή του σεισμού στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μεταβαίνουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και ο γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα περίπου στις 9:15 στην ανατολική Κρήτη.

Στην Κρήτη και ο Ευθύμιος Λέκκας

Στην Κρήτη θα βρεθεί και ο πρόεδρος ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας ο οποίος τόνισε νωρίτερα χαρακτήρισε "κεραυνό εν αιθρία" και "αναπάντεχο" τον σημερινό σεισμό.

Κλιμάκιο 20 μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην περιοχή του σεισμού στην Κρήτη

 Με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, κ. Γιώργου Καραγιάννη, κλιμάκιο 20 μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μετέβη στην περιοχή για να συνδράμει στη σχεδίαση των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών από τη σεισμική δόνηση.

Το κλιμάκιο των μηχανικών θα ξεκινήσει άμεσα ελέγχους στα κτήρια και στις υποδομές για να γίνει η αποτίμηση των ζημιών. Παράλληλα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μαζί με τον Δήμο Μίνωα – Πεδιάδας θα δημιουργήσει συντονιστικό κέντρο για τη διευκόλυνση των διαδικασιών των αυτοψιών και την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό.

Οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή, συνεργεία και πυροσβεστική σπεύσουν στα σημεία όπου έχουν καταγραφεί ζημιές.

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News