Δήμος Μινώα: Ολοκληρώθηκε ημερίδα με θέμα την οδική ασφάλεια

Κρήτη
Δήμος Μινώα: Ολοκληρώθηκε ημερίδα με θέμα την οδική ασφάλεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν δράσεις βιώσιμης κινητικότητας, ηλεκτροκίνησης και υλοποίησης παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης στις υποδομές του Δήμου, όπως σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικοί σταθμοί

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η ημερίδα  στο δήμο Μινώα Πεδιάδας για τα θέματα οδικής ασφάλειας και βιώσιμης κινητικότητας χθες. Η συγκεκριμένη ημερίδα έλαβε χώρα στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Αρκαλοχωρίου και η προσοχή  του κόσμου στράφηκε προς τους ομιλητές οι οποίοι ανέπτυξαν προτάσεις σχετικά με την οδική συμπεριφορά.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές του Δήμου για την προώθηση δράσεων βιώσιμης κινητικότητας, προώθησης της ηλεκτροκίνησης και υλοποίησης παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης στις υποδομές του Δήμου – σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικούς σταθμούς, κ.α. - επισημαίνοντας την ξεκάθαρη βούληση της Δημοτικής Αρχής να διαμορφώσει συνθήκες αειφόρου ανάπτυξης στο Δήμο με δεδομένη και την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Στην ημερίδα, η οποία εντάσσονταν στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Μινώα για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021», μίλησαν για την ανάγκη υιοθέτησης πολιτικών οδικής ασφάλειας και προαγωγής βιώσιμων προτύπων κινητικότητας οι κ.κ. Γιάννης Λιονάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΣΥΠΡΟΤΑ και Mαρία Σίτη, Συγκοινωνιολόγος, MSc. Πολεοδόμος. Παράλληλα, έγινε παρουσίαση των καινοτόμων «πράσινων» δράσεων του ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου από τον Δ/ντη αυτού κ. Εμμανουήλ Καγιαμπάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News