ΤΑΙΠΕΔ: Διευκρινίσεις για το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» Ηρακλείου

Ηράκλειο
ΤΑΙΠΕΔ: Διευκρινίσεις για το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ρόλο τεχνικού συμβούλου θέλει να βρεθεί το ΤΑΙΠΕΔ, που ξεκαθαρίζει ότι δεν ιδιωτικοποιείται η έκταση του αεροδρομίου Ηρακλείου

Στην επιβεβαίωση ότι το ΤΑΙΠΕΔ ενδιαφέρεται για το αεροδρόμιο Ηρακλείου ,όχι ως κύριος, αλλά ως τεχνικός σύμβουλος του έργου προχώρησε το ταμείο σύμφωνα με πηγές του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου στο neakriti.gr.

Σύμφωνα με πηγές του ΤΑΙΠΕΔ το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» Ηρακλείου δεν «περνάει» στο Ταμείο, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να βοηθήσει την αξιοποίηση ωρίμασης του έργου, εφόσον αυτό ζητηθεί.

Διευκρινίσεις για το θέμα δόθηκαν από τον υπεύθυνο του φορέα ωρίμασης και αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο στο ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη. Όπως έχει διευκρινίσει και κατά την παρουσίαση της Μονάδας Ωρίμανσης Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility - PPF) στη Θεσσαλονίκη ο ρόλος της μονάδας θα είναι συμβουλευτικός για την ωρίμασης έργων -εφόσον ο κύριος του έργου -για παράδειγμα στην περίπτωση που ο δήμος έχει απευθυνθεί στην κυβερνητική επιτροπή για να χαρακτηριστεί έργο στρατηγικής σημασίας ή θα έχει επιλέξει ως σύμβουλο ,και μόνο, το ΤΑΙΠΕΔ -ώστε να αποφύγει την γραφειοκρατία έχοντας το ΤΑΙΠΕΔ το “know how” για τα project αλλά και τη διαδικασία καθοδήγησης για γρηγορότερη καθοδήγηση κοινοτικών και άλλων πόρων.

Ο κ. Σταμπουλίδης επισήμανε ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει έναν φορτισμένο ρόλο στις κρατικοποιήσεις –αλλά όπως ξεκαθάρισε στην παρουσίαση του φορέα- με την τεχνογνωσία του θέλει να παίζει πλέον ρόλο τεχνικού συμβούλου σε έργα δημόσιων φορέων και δήμων. 

Σύμφωνα με πηγές του ΤΑΙΠΕΔ στο neakriti.gr διευκρινίστηκε ότι το Ταμείο δεν έχει «πάρει» την έκταση του αεροδρομίου και κάλεσε δήμο και τοπικούς φορείς προχωρώντας στο χωρικό τους σχέδιο για την έκταση του αεροδρομίου να επιλέξουν το ΤΑΙΠΕΔ ως τεχνικό σύμβουλο ωρίμασης έργων . Όπως διευκρινίζεται το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρθηκε γενικώς, και όχι ειδικώς, στην πρώτη λίστα έργων ύψους 2 δις ευρώ όπου το ΤΑΙΠΕΔ θα παίξει το έργο τεχνικού συμβούλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News