Ηράκλειο

Digital curator for a day: Δημιούργησε τη δική σου ψηφιακή ξενάγηση στο Μουσείο «Ν. Καζαντζάκης»

Νέο Πρόγραμμα ψηφιακής ξενάγησης «Digital curator for a day» εγκαινιάζει το Μουσεείο Ν. Καζαντζέκη για νέους 12 έως 16 ετών την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου

Μία νέα και εξαιρετικά σύγχρονη δράση «προσγειώνεται» στο μουσειακό χώρο του Ν. Καζαντζάκη μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «Digital Curator for a day».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Digital Curator for a day (DC4aday) θα υλοποιηθεί κατά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (1-5/11) στο μουσείο, στο Ηράκλειο, σε συνεργασία με την Clio Muse Tours, και αποβλέπει στη συμμετοχή, τη γνωριμία και την εξοικείωση των νέων με τον σύγχρονο πολιτισμό.

Το ζητούμενο είναι οι νέοι, μέσω της διαδραστικής μάθησης, εξερευνώντας τις συλλογές και ορμώμενοι από τα εκθέματα του μουσείου, να ωθηθούν ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους ψηφιακή ξενάγηση, αφιερωμένη στο έργο και τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη.

Το DC4aday που τέλει υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και χρηματοδοτήθηκε από το ΥΠΠΟΑ, θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τα εργαλεία για τη δημιουργία περιεχομένου ψηφιακών ξεναγήσεων, που θα «μιλάει» τη «γλώσσα» των δημιουργών της, ως απόρροια μιας προσέγγισης «από τη βάση στην κορυφή» στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει με εκπαιδευτικά εργαστήρια στους χώρους του μουσείου, θα συνεχίσει με διαδικτυακή καθοδήγηση (online mentoring), και θα ολοκληρωθεί με έναν διαγωνισμό που θα έχει ως έπαθλο την καταχώρηση της νικητήριας ψηφιακής ξενάγησης στη βραβευμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη online πλατφόρμα ψηφιακών ξεναγήσεων Clio Muse Tours.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, συνιστάται στα σχολεία που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, να κάνουν έγκαιρη προκράτηση θέσεων, επιλέγοντας και συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής, που είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα του μουσείου, https://www.kazantzaki.gr με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια