Φονικό μαχαίρωμα στο Ηράκλειο: Προς αναβολή η δίκη για την υπόθεση θανάτου του 26χρονου

Κρήτη
Φονικό μαχαίρωμα στο Ηράκλειο: Προς αναβολή η δίκη για την υπόθεση θανάτου του 26χρονου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου - Για το θάνατο του άτυχου 26χρονου, έχουν συλληφθεί ο 56χρονος πατέρας του και ο 25χρονος αδερφός του - Αμφότεροι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία

Μνήμες από την υπόθεση θανάτου ενός 26χρονου νεαρού, ο οποίος είχε μαχαιρωθεί πέρυσι, ανήμερα των Χριστουγέννων, στη συνοικία της Θερίσου, στο Ηράκλειο, αναμένεται να «ξυπνήσουν» αύριο στα δικαστήρια.

Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, αφού για το θάνατο του άτυχου 26χρονου, είχαν συλληφθεί ο 56χρονος πατέρας του και ο 25χρονος αδερφός του. Πατέρας και γιος κατηγορούνται για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί αύριο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η εκδίκαση της υπόθεσης θα αναβληθεί λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος κατηγορούμενος βγήκε «θετικός» σε τεστ που του έγινε. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, η δίκη αναμένεται να αναβληθεί.

Το τραγικό συμβάν είχε σημειωθεί ανήμερα των Χριστουγέννων (αλλά και της ονομαστικής εορτής του θύματος) του 2020. Εκείνη την ημέρα, ο 26χρονος είχε δεχτεί μαχαιριές και διακομίστηκε τάχιστα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Δυστυχώς, ο νεαρός δεν τα κατάφερε και λίγα 24ωρα αργότερα, άφησε την τελευταία του πνοή.

Πατέρας και γιος είχαν προφυλακιστεί τον περασμένο Δεκέμβριο μετά τις απολογίες τους.

Τι είχαν πει στις απολογίες

Η υπεράσπιση του φερόμενου παιδοκτόνου είχε κάνει τότε λόγο για ατύχημα, ισχυριζόμενη, μεταξύ άλλων, ότι ο 26χρονος εκλιπών κρατούσε μαχαίρι και πως ό,τι έγινε, έγινε πάνω στην πάλη. Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την πλευρά του 56χρονου πατέρα, το θύμα βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Ο 25χρονος αδερφός τού θύματος είχε ισχυριστεί στην απολογία του ότι δεν μπορεί να θυμηθεί πώς διαδραματίστηκε το τραγικό περιστατικό, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο δέχτηκε χτύπημα από τον 26χρονο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Η τραγική μάνα

Τραγική φιγούρα είναι η μητέρα της οικογένειας, η οποία είδε πέρυσι το ένα της παιδί να χάνει τη ζωή του, ενώ ο άλλος της γιος και ο σύζυγός της οδηγήθηκαν πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Με δηλώσεις που είχε κάνει πέρυσι στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η γυναίκα είχε υποστηρίξει ότι ο 25χρονος γιος της κατηγορείται άδικα.

«Ήταν μέσα (σ.σ. στο σπίτι) και δεν είχε καμία σχέση», ανέφερε τότε.

«Αν είχε κάνει ο μικρός αυτό το πράγμα, εγώ η ίδια θα ζητούσα να τον δικάσουν», συμπλήρωσε η τραγική μητέρα, προσθέτοντας ότι ο 25χρονος ήταν αυτός που φρόντισε τα τραύματα του αδερφού του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News