Τοποθέτηση εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή στις Γούβες

Κρήτη
Τοποθέτηση εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή στις Γούβες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η τοποθέτηση εξωτερικού απινιδωτή σε εύκολη πρόσβαση και με εκπαίδευση των πολιτών για τη χρήση τους μπορεί πράγματι να σώσει ζωές»

Σε μια πολύ σημαντική ενέργεια, στην τοποθέτηση εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή στις Γούβες, από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου, παρευρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης, ενώ συμμετείχε και στην εκπαίδευση που ακολούθησε σε πολίτες από εθελοντή του ΕΚΑΒ.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης - ιατρός καρδιολόγος ο ίδιος -   υπογράμμισε τη σημασία μιας τέτοιας πρωτοβουλίας αναφέροντας ότι: «Η τοποθέτηση εξωτερικού απινιδωτή σε εύκολη πρόσβαση και με εκπαίδευση των πολιτών για τη χρήση τους μπορεί πράγματι να σώσει ζωές. Θεωρώ πολύ σημαντική αυτή την πρωτοβουλία και γι’ αυτό άλλωστε βρέθηκα εδώ».

Ο βουλευτής συνομίλησε με τους πολίτες και με τους υπεύθυνους από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και τους εθελοντές σημειώνοντας ότι «είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία για αγορά και τοποθέτηση απινιδωτή από τον Δήμο που μάλιστα συνδέεται με εκπαίδευση των πολιτών και σε συνδιοργάνωση με σειρά αναγκαίων κομβικών φορέων: Με το ΕΚΑΒ Ηρακλείου, με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου, και με Συλλόγους και Φορείς του Δήμου Χερσονήσου».

Επιπλέον, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  τόνισε ότι «έχει σημασία ότι η τοποθέτηση συνδέεται με την παρακολούθηση της κατάστασης τους και από το «Βοήθεια στο Σπίτι». Παράλληλα, είναι εντυπωσιακό ότι 30-40 άτομα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή για να εκπαιδευτούν. Πιστεύω ότι αξίζει αυτό το παράδειγμα να αντιγραφεί από όσους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης θέλουν».

Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση εξωτερικού απινιδιωτή στις Γούβες είναι μία από τις 6 που πραγματοποιούνται σε διαφορετικά σημεία του Δήμου Χερσονήσου προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών καρδιακής ανακοπής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News