Ηράκλειο: Μία πόλη με... παγίδες για περιπατητές (εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: Μία πόλη με... παγίδες για περιπατητές (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν έχω την πολυτέλεια να είμαι κάτοχος ΙΧ οχήματος και είμαι, δυστυχώς, “καταδικασμένος” για οποιαδήποτε δραστηριότητά μου να διέρχομαι πεζός από την περιοχή που μένω», αναφέρει στην επιστολή του κάτοικος που διαμένει στην Άνω Αλικαρνασσό

Πολίτης του Ηρακλείου, σε επιστολή του προς την «ΝΚ», καταθέτει την καθημερινότητά του, την «τρομοκρατημένη» όπως αναφέρει, καθώς νιώθει ότι κινδυνεύει καθημερινά η ζωή του περπατώντας στους δρόμους της πόλης. Μάλιστα απέστειλε φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται η κατάσταση που βιώνει, κάθε φορά που μετακινείται με τα πόδια στο Ηράκλειο.

Οπως αναφέρει: «Αγαπητοί μου συντάκτες, θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα θέμα που με προβληματίζει ιδιαίτερα. Δεν έχω την πολυτέλεια να είμαι κάτοχος κάποιου Ι.Χ. οχήματος και είμαι, δυστυχώς, “καταδικασμένος” για οποιαδήποτε δραστηριότητά μου να διέρχομαι πεζός από την περιοχή που μένω (Άνω Αλικαρνασσό) μέχρι να πάω σε πιο κεντρικά σημεία της πόλης, να ρισκάρω με κίνδυνο της σωματικής μου ακεραιότητας. Δεν υπάρχει ούτε υποδομή για πεζούς, ούτε καν η ορατότητα λόγω των δέντρων που εισβάλλουν στο οδικό δίκτυο!

Και είμαι αντιμέτωπος με την κρίση του κάθε οδηγού, που, όπως ξέρετε, γίνεται και πιο ελλιπής όσον αφορά σε θέματα σωστής οδικής συμπεριφοράς. Σας παρακαλώ αν μπορείτε να συμβάλετε με κάποιον τρόπο, εκφράζοντας πιστεύω και αρκετούς άλλους συμπολίτες μου. Ζητώ τα αυτονόητα, που σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι πολλά χρόνια πιο μπροστά σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον σεβασμό προς τους πολίτες τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News