Ηράκλειο

Αρκαλοχώρι: Δύο οικογένειες κοιμούνται σε αυτοκίνητα μετά τους σεισμούς (βίντεο)

Δύο σχεδόν μήνες από τον μεγάλο σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, δύο οικογένειες μένουν ακόμα στα αυτοκίνητά τους

Η κατοικία τους εντάσσεται στον κατάλογο των 153 κτιρίων που ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μετά τον πρόσφατο σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Από τα 153 κτίρια που ελέγχθηκαν, τα 64 κρίθηκαν κατοικήσιμα ενώ τα 89 προσωρινά μη κατοικήσιμα.

Ο κ. Γιώργος και η κ. Αφροδίτη, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από το χωριό Σαμπάς, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, αναγκάζεται να κοιμάται σήμερα στο αυτοκίνητο. Διεκδικούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και αξιώνουν από το Δημόσιο την προβλεπόμενη αποζημίωση για την αποκατάσταση των ζημιών τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Εμμανουήλ Φραγκάκης, δρομολογεί την προμήθεια για τη στέγαση των οικογενειών, ενώ την επόμενη βδομάδα, κλιμάκιο του υπουργείου θα διενεργήσει τον δευτεροβάθμιο έλεγχο στα επίμαχα κτίρια.

Επόμενος στόχος του δημάρχου είναι η οριοθέτηση της περιοχής ώστε στη συνέχεια να τρέξει η διαδικασία διεκδίκησης αποζημιώσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια