Μαμουλάκης - ΒΟΑΚ: «Προκλητικά αδιάφορος ο πρωθυπουργός για το μεγάλο έργο της Κρήτης»

Κρήτη
Μαμουλάκης - ΒΟΑΚ: «Προκλητικά αδιάφορος ο πρωθυπουργός για το μεγάλο έργο της Κρήτης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απογοήτευσε για μία ακόμη φορά και τους πιο ένθερμους οπαδούς του, με τη μη - απάντηση που έδωσε από τη ΔΕΘ για τον Βόρειο Οδικό Άξονα», αναφέρει ο βουλευτής Ηρακλείου

Με αφορμή την (μη) απάντηση του Πρωθυπουργού από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σε ερώτηση της ΚΡΗΤΗ TV και του δημοσιογράφου Γ. Σαχίνη σχετικά με τον ΒΟΑΚ, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πρωθυπουργός απογοήτευσε για μια ακόμη φορά ακόμα και τους πιο ένθερμους οπαδούς του, με τη μη-απάντηση που έδωσε από τη ΔΕΘ για τον ΒΟΑΚ. Όπως δήλωσε, δεν έχει "εύκαιρα" τα στοιχεία για το έργο που τόσο υποκριτικά προσπαθεί να πείσει ότι αποτελεί προτεραιότητά του. Και παρά το ότι χρειάστηκε σχεδόν δυο χρόνια για να συνεχίσει ό,τι είχε ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι σήμερα κανείς δεν γνωρίζει ποιες είναι οι ακριβείς πηγές χρηματοδότησης του ΒΟΑΚ, ποιο το ακριβές ύψος τους, πώς γίνεται η κατανομή αυτών των πόρων στα υποέργα του και πότε αναμένεται η εκταμίευση τους. Στο μόνο που απάντησε, είναι ότι θα υπάρχουν διόδια για όλους και απορεί "γιατί η Κρήτη πρέπει να εξαιρεθεί των διοδίων". Την απάντηση τη δίνουν τα μεγάλα νησιά της Μεσογείου, όπως η Σαρδηνία, η Σικελία, η Μαγιόρκα και η Κύπρος, που διαθέτουν σύγχρονους αυτοκινητόδρομους χωρίς σταθμούς διοδίων, καθώς επίσης και το πλάνο που είχε ξεκινήσει να υλοποιεί στον ΒΟΑΚ η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ας γνωρίζει πάντως ο Κ. Μητσοτάκης ότι δεν θα σταματήσουμε να ζητούμε απαντήσεις σε όλα αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα. Σε λίγες ημέρες, την Δευτέρα 20/09, συζητείται στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Υποδομών. Θα αρκεστεί κι εκείνος σε αοριστολογίες και υπεκφυγές, ή θα δώσει, επιτέλους, τις απαντήσεις που η Κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News