Ηράκλειο

Εκδήλωση του Μεσογειακού Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας Κρήτης για την Επανάσταση του 1821

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:30, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο «Β. Ζαχαρόπουλος»

Εκδήλωση διοργανώθηκε με θέμα: «Επανάσταση του 1821 και Κρήτη» από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Ηρακλείου κ.κ. Νίκος Ηγουμενίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γεώργιος  Λογιάδης, εκπρόσωποι των αυτοδιοικητικών αρχών, των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της  Κρήτης, καθώς και εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των στρατιωτικών αρχών.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Καθ. Νικόλαος Κατσαράκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ηρακλείου, κα Πόπη Δασκαλάκη, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Στα πλαίσια της   εκδήλωσης, η  κα Μαρίνα Δετοράκη, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, ανέπτυξε το θέμα  «Λόγιοι  και  επιστήμονες στις Κρητικές Επαναστάσεις του 19ου αιώνα».

Ακολούθησε η ομιλία «Κρητικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις (1770-1897): Η αποτύπωση της δράσης των πρωταγωνιστών  και η τοπική δημόσια ιστορία» από τον Δρ. Κοινωνιολογίας, κ. Ευάγγελο Τζούκα.

Την εκδήλωση ολοκλήρωσε παρουσίαση του βιβλίου του  κ. Μιχάλη Παπαηλιάκη, «ΑΝΔΡΙΑΝΤΕΣ   ΚΑΙ   ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ 1770-1898».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης έγινε δωρεάν διανομή του βιβλίου από τον συγγραφέα κ. Μιχάλη Παπαηλιάκη που εκδόθηκε με δαπάνη της Περιφέρειας Κρήτης και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια