Ηράκλειο

Επεισοδιακή καταδίωξη λαθροκυνηγών στην Κρήτη

Έπεσαν πυροβολισμοί

Επεισοδιακή καταδίωξη έλαβε χώρα χθες στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου από θηροφύλακες, οι οποίοι επιχείρησαν να συλλάβουν έναν λαθροθήρα.

Όπως έγινε, μάλιστα, γνωστό, ο λαθροθήρας πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε αγροτική περιοχή στη Δέρματο Ηρακλείου, λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Την ώρα που οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες, που εδρεύουν στη Βιάννο και το Καστέλι Πεδιάδος, έκαναν περιπολία, αντιλήφθηκαν μέσα σε ελαιώνα έναν φακό. Πλησίασαν προς το σημείο, όπου εντόπισαν έναν άνδρα να κρατά τον εν λόγω φακό.

Οι θηροφύλακες τού δήλωσαν την ιδιότητά τους, ωστόσο εκείνος, αντί να σταματήσει, τράπηκε σε φυγή.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Α' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης-Δωδεκανήσου, ο λαθροθήρας έστρεψε το όπλο που κρατούσε προς «την κατεύθυνση των θηροφυλάκων ψηλά» και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Οι τελευταίοι έτρεξαν στο κατόπι του, ωστόσο δεν κατάφεραν να τον κάνουν “τσακωτό”, λόγω του δύσβατου της περιοχής. Αντιλήφθηκαν, ωστόσο, ότι ο λαθροθήρας πέταξε το όπλο του, το οποίο λίγο αργότερα εντόπισαν. Διαπίστωσαν, μάλιστα, ότι πάνω σ' αυτό είχε τοποθετηθεί και στερεωθεί με αυτοκόλλητη ταινία ο φακός. Στη συνέχεια, οι θηροφύλακες μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου, όπου παρέδωσαν το εν λόγω όπλο. Πλέον, τον λόγο έχει η ΕΛ.ΑΣ., η οποία αναζητά τον δράστη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια