Ηράκλειο

Δήμος Μινώα Πεδιάδος: Οκτώ εμβληματικά έργα υποδομών μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης

Η λίστα με τα οκτώ σημαντικά έργα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, σε επίπεδο υποδομών, που στοχεύουν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών

Με ένα “κύμα”... δημοπρατήσεων υποδέχεται το φθινόπωρο ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος, που βάζει σε τροχιά υλοποίησης μια σειρά από σημαντικά έργα σε επίπεδο υποδομών, που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Οι προγραμματισμένες δημοπρατήσεις πέφτουν “κατά ριπάς” το προσεχές διάστημα, περιλαμβάνοντας έργα ποικίλου χαρακτήρα, από αστικές αναπλάσεις και βελτίωση δρόμων μέχρι ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων και αθλητικών εγκαταστάσεων. Εφόσον μάλιστα όλα κυλήσουν ομαλά με τους διαγωνισμούς που θα βγουν στον “αέρα” μέσα στο προσεχές διάστημα, τότε το 2022 αναμένεται ένας “οργασμός” έργων, με εργοτάξια σε διάφορα σημεία του δήμου Μινώα Πεδιάδος, που θα δώσουν, αν μη τι άλλο, ώθηση στην τοπική οικονομία.

Η λίστα με τα έργα

Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε χθες, στη δημοπράτηση 8 νέων έργων, προϋπολογισμού άνω των 4,2 εκατ. ευρώ, προχωράει η δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, η διαγωνιστική διαδικασία των οποίων έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί εντός των μηνών Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2021. Τα έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν έως τις 15/10 - εκ των οποίων τα 7 από τα 8 αφορούν έργα που ωρίμασε και ενέταξε σε χρηματοδοτικά προγράμματα (Ε.Π. Κρήτη, ΕΠΑΛΘ, ΠΔΕ, “ΦιλόΔημος”) η δημοτική Αρχή του Μανόλη Φραγκάκη - είναι τα εξής:

  1. “Ανάπλαση οδών οικισμού Τσούτσουρα”. Προϋπολογισμός έργου 203.384,30 ευρώ (με ΦΠΑ 24%). Πηγή χρηματοδότησης: Ε.Π. “Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020”. Περιγραφή: Ανάπλαση της κεντρικής οδού του οικισμού Τσούτσουρα, η οποία είναι παράλληλη με το παραλιακό μέτωπο. Σκοπός της ανάπλασης είναι να προσδώσει στην οδό ένα νέο χαρακτήρα, που θα εξασφαλίσει την ελευθερία κίνησης των πεζών προς το παραλιακό μέτωπο και την ορθότερη οργάνωση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών.
  2. “Ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου-Λυκείου Καστελίου”. Προϋπολογισμός έργου 658.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ 24%). Πηγή χρηματοδότησης: Ε.Π. “Κρήτη 2014-2020”.

Περιγραφή: Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων του Γυμνασίου-Λυκείου Καστελίου, με απώτερο σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βελτίωση των συνθηκών θερμικής άνεσης μαθητών και εκπαιδευτικών και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος CO2.

  1. “Ενεργειακή αναβάθμιση 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου”. Προϋπολογισμός έργου 471.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ 24%). Πηγή χρηματοδότησης: Ε.Π. “Κρήτη 2014-2020”.

Περιγραφή: Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου, με απώτερο σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βελτίωση των συνθηκών θερμικής άνεσης μαθητών και εκπαιδευτικών, και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος CO2.

  1. “Ενεργειακή αναβάθμιση Κολυμβητηρίου Αρκαλοχωρίου”. Προϋπολογισμός έργου 75.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ 24%). Πηγή χρηματοδότησης: Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Περιγραφή: Εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση της μικρής πισίνας του Κολυμβητηρίου Αρκαλοχωρίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα διαρροών της, καθώς και να βελτιστοποιηθούν οι συνθήκες κολύμβησης.

  1. “Βελτίωση δημοτικής οδοποιίας”. Προϋπολογισμός έργου 200.000,00 € (με ΦΠΑ 24%). Πηγή χρηματοδότησης: Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - ΣΑΕ 055.

Περιγραφή: Παρεμβάσεις οδοποιίας με στόχο τη βελτίωση του οδοστρώματος για την ασφαλέστερη χρήση του δημοτικού οδικού δικτύου από τους διερχόμενους οδηγούς σε περιοχές του Δήμου που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα.

  1. “Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού”. Προϋπολογισμός έργου 60.000,00 € (με ΦΠΑ 24%). Πηγή χρηματοδότησης: Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - ΣΑΕ 055.

Περιγραφή: Προμήθεια ηλεκτρολογικών ειδών για την κάλυψη των αναγκών αποκατάστασης των ηλεκτρολογικών ζημιών που προκλήθηκαν από τις συνέπειες των θεομηνιών.

  1. “Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την αναβάθμιση στάσεων στην περιφέρεια του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας”. Προϋπολογισμός έργου 50.500,00 € (με ΦΠΑ 24%). Πηγή χρηματοδότησης: “ΦιλόΔημος ΙΙ”.

Περιγραφή: Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων για τη δημιουργία δεκαπέντε (15) στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στην περιφέρεια του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

  1. “Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος μείωσης απωλειών νερού και εκσυγχρονισμού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού αρδευτικών δικτύων Δήμου Μινώα Πεδιάδας”. Προϋπολογισμός έργου 2.049.534,00 € (με ΦΠΑ 24%). Πηγή χρηματοδότησης: “Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020”.

Περιγραφή: Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός (1) Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου και δεκαοκτώ (18) Τοπικών Σταθμών Άρδευσης (ΤΣΑ), που περιλαμβάνουν σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και σύστημα τηλε-ελέγχου/τηλεχειρισμού διαρροών για την παρακολούθηση όλων των κρίσιμων παραμέτρων (παροχή, πίεση) στις υποδομές του αρδευτικού δικτύου Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια