Έρχονται 26 νέα επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων στην Κρήτη

Κρήτη
Έρχονται 26 νέα επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συνολικός προϋπολογισμός των ενισχύσεων ανέρχεται στα 24,4 εκατ. ευρώ - Ποιους κλάδους αφορά

Ενισχύσεις για την υλοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων επιχειρήσεων, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, υπέγραψε ο περιφερειάρχης. Σταύρος Αρναουτάκης.

Τα 26 νέα επενδυτικά σχέδια είναι συνολικού προϋπολογισμού 24.427.487 ευρώ και αφορούν σε σημαντικούς τομείς της περιφερειακής οικονομίας όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, η μεταποίηση και ο τουρισμός.

Οι επιχειρήσεις θα λάβουν ενίσχυση ύψους 8.945.092 ευρώ με τη μορφή της επιχορήγησης και της φορολογικής απαλλαγής για την υλοποίηση των επενδύσεων τους, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 (2ος και 3ος κύκλος της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων και 5ος κύκλος της Γενικής Επιχειρηματικότητας).

«Τα 26 νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 24,5 εκατ. ευρώ θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική με την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Υποστηρίζοντας τις μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν τη βάση της περιφερειακής οικονομίας μας, θεωρούμε ότι τα επόμενα χρόνια με συνεργασία και συμπόρευση θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στην υλοποίηση νέων βιώσιμων επενδύσεων στο νησί μας», ανέφερε σχετικά ο κ. Αρναουτάκης.

Κατά την διαδικασία υπογραφής των αποφάσεων ενισχύσεων παρόντες ήταν, η προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης αναπτυξιακού προγραμματισμού Περιφέρειας Κρήτης Χρύσα Δασκαλάκη, η προϊσταμένη της διεύθυνσης περιφερειακής οικονομίας και εξωστρέφειας Φωτεινή Κατίκα και η προϊσταμένη του τμήματος κινήτρων περιφερειακής ανάπτυξης Νεκταρία Καλογιαννάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News