Μίνι lockdown: Παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο

Κρήτη
Μίνι lockdown: Παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρατείνονται για μια ακόμη εβδομάδα - Σε καθεστώς αυστηρής υγειονομικής επιτήρησης το Λασίθι

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, σύμφωνα με τον ανανεωμένο επιδημιολογικό  χάρτη που βρίσκεται αναρτημένος στην επίσημη σελίδα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λόγοι της παράτασης των μέτρων είναι η επιστροφή αδειούχων από άλλες «κόκκινες περιοχές» της χώρας αλλά και η περαιτέρω υγειονομική θωράκιση της Περιφερειακής Ενότητας, παρά την πρόσφατη πτώση των κρουσμάτων.

Παράλληλα, το Λασίθι παραμένει σε πορτοκαλί επίπεδο και σε καθεστώς αυστηρής υγειονομικής επιτήρησης.

Να τονιστεί πως υπάρχει έντονη πίεση από κλάδους όπως η εστίαση και ο τουρισμός ώστε να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, ιδίως μετά την πρόσφατη μείωση των νέων κρουσμάτων και των νοσηλειών στα νοσοκομεία του νησιού.

Δεν αποκλείεται, τα περιοριστικά μέτρα να ολοκληρωθούν και πριν το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα που έχει θέσει η Πολιτεία.

Τα μέτρα που ισχύουν στο Ηράκλειο:

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00- 06:00. Επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

– Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης Στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πάρκων ψυχαγωγίας, θεματικών πάρκων και παραλιών, καθώς και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία, απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ΚΥΑ, από την εφαρμογή του μέτρου αυτού εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News